GALERIE FOTO: Fasole cu ciolan, muzică de fanfară și militari cu torțe aprinse în centrul orașului de Ziua Armatei Române

0

Sute de buzoieni au asistat, miercuri după amiază, la spectacolul oferit de muzica militară a Diviziei 2 Infanterie „Getica” și au gustat din fasolea gătită de bucătarii militari în bucătăriile mobile amplasate în Piața Daciei. Și chiar dacă nu toți au știut care a fost evenimentul pentru care au primit fasole cu ciolan, au fost bucuroși de porția de mâncare oferită.

„Ziua Armatei? Nu am știut că e ziua armatei. Fasolea este bună, întotdeauna cea făcută la cazan este mult mai bună. Ne bucurăm, La mulți ani și să le țină Dumnezeu obiceiul”, a spus unul dintre buzoienii care serveau fasole la mesele amplasate în centrul orașului.

Au fost însă și nemulțumiți. Un buzoian s-a plâns reporterilor că deși s-a anunțat fasole cu ciolan el nu a primit decât fasole: „Bună fasolea dar cam chioară așa. Ei zic că e cu ciolan dar noi nu prea l-am găsit”

Nici oficialitățile nu s-au abținut de la delicioasa fasole gătită la cazan. Feriți de ochii lumii comandanții unităților militare din Buzău alături de primarul municipiului și de invitații lor au servit masa pregătită de bucătarii militari și adusă cu cratița în sala de festivități a Primăriei.

La lăsarea întunericului, după ce fasolea a fost terminată militarii din Garnizoana Buzău s-au retras către cazarmă cu torțe aprinse plecând din Piața Daciei pe bulevardul Unirii până la sediul Diviziei 2 Infanterie „Getica”.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.