GALERIE FOTO: Ziua Armatei Române sărbătorită cu fast la Buzău

0

Ziua Armatei Române a fost marcată la Buzău, ca în fiecare an, printr-un ceremonial militar religios desfășurat la  Monumentul „Regimentul 48 Infanterie” din Parcul Eroilor la care au participat oficialități locale, militari din Garnizoana Buzău șefi de deconcentrate și membri ai partidelor politice.

Ceremonia a început la ora 10.00 când militarii au prezentat onorul comandantului Diviziei 2 Infanterie „Getica” generalul Gheorghiță Vlad și prefectului Județului Buzău, a continuat cu un o slujbă religioasă și cu depuneri de coroane și flori la Monumentul „Regimentul 48 Infanterie”.

Ulterior militarii prezenți au defilat prin fața oficialităților buzoiene fiind survolați pe cer de avioane și elicoptere de la Școala de Aplicație pentru Aviație de la Boboc.

Ceremoniile dedicate Zilei Armatei Române au continuat, după prânz, și în localitatea Costești acolo unde a fost dezvelit un amplu Monument al Eroilor în vecinătatea bisericii din localitate. La dezvelirea monumentului au participat prefectul județului Buzău, Carmen Ichim și subprefectul Sorin Gheorghe, președintele CJ, Petre Emanoil Neagu și vicepreședintele CJ Adrian Petre, primarul localității Costești, comandantul diviziei 2 Infanterie „Getica” generalul Gheorghiță Vlad, militari în rezervă, veterani de război, preoți și localnici veniți să asiste la sfințirea și dezvelirea monumentului.

Manifestările dedicate Zilei Armatei Române vor continua și în cursul după amiezii când în Piața Dacia armata va oferi buzoienilor fasole cu ciolan și un concert de muzică militară iar la lăsarea întunericului militarii se vor retrage cu torțe pe străzile orașului către cazarma

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.