Prima ediție a Festivalului Internațional de Dansuri Tradiționale organizat de Consiliul Județean Buzău s-a încheiat, duminică seara, în Parcul Crâng cu un impresionant spectacol de lasere după ce, timp de trei zile, ansambluri folclorice din 8 țări i-au încântat pe buzoieni cu muzica și dansul specifice fiecărei țări participante. Trofeul primei ediții a festivalului a fost adjudecat de Grecia, care a reușit să convingă juriul condus de coregraful Marin Barbu că a prezentat cel mai spectaculos show din concurs.
Timp de trei seri, buzoienii au admirat în Parcul Crâng evoluțiile ansamblurilor Franței, Greciei, Serbiei, Sloveniei, Macedoniei, Bulgariei, Ucrainei și României iar duminică, la spectacolul de gală, Parcul Crâng a fost parcă neîncăpător pentru miile de buzoieni dornici de spectacol.  De altfel, ‘Nea Mărin, președintele juriului festivalului, a remarcat numărul mare de buzoieni veniți la prima ediție a Festivalului Internațional de Dansuri Tradiționale și a promis că va ajuta organizatorii să crească valoarea manifestării care a debutat în urmă cu trei zile la Buzău.
„Sunt uimit de numărul mare de spectatori care sunt prezenți aici și vreau să felicit organizatorul pentru ideea de a organiza la Buzău un astfel de festival. Desigur, sunt multe lucruri de făcut, dar dacă directorul Centrului Județean de Cultură și Artă mă va asculta vă promit că la Buzău veți avea parte în fiecare an de un astfel de eveniment de marcă”, a declarat președintele juriului, coregraful Marin Barbu.

Ciprian STERIAN

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.