10 tone de furaje au ars, marți, în satul Dâmbroca din comuna Săgeata, în gospodăria unei familii unde pompierii par a avea de lucru săptămânal. Șirul incendiilor a început în data de 29 iulie și de atunci, furajele familiei s-au aprins de nu mai puțin de 5 ori. În două cazuri focul a fost stins de localnici iar în alte trei cazuri pompierii s-au deplasat la incendiu cu câte două autospeciale.
Pentru că incendiile sunt provocate, polițiștii din comună au întocmit un cerc de suspecți și sunt cu ochii în patru pentru a-l prinde pe cel care le provoacă.
“A fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de distrugere, a fost constituit un cerc de suspecți iar cercetările sunt continuate în vederea identificării autorului sau autorilor infracțiunii,” a declarat marți purtătorul de cuvânt al IPJ Buzău, comisar șef Florina CRucianu.
Pe de altă parte, omul care și-a văzut gospodăria cuprinsă de foc de cinci ori spune că la mijloc ar fi un teren și arată cu degetul acuzator chiar spre rudele sale pe care le vede în stare să provoace o nenorocire pentru a-ași atinge scopul.
“ Asta e a cincea oară când arde. Cred că are legătură de la drumul ăsta că vrea să faca drum pe aici, și ăla e locul meu, ăsta e locul meu și am spus că nu are voie să facă drum și mi-a dat foc. E o sora a mea și o nepoată cu care ma judec”, a declarat Vasile Stoian, proprietarul gospodăriei cuprinse de cinci ori de foc.
Există însă unii localnici care cred că proprietarul și-ar fi incendiat singur gospodăria. Alții se tem că oricînd și casele lor ar putea fi cuprinse de foc, dacă piromanul va continua să-și facă de cap.
” Nu știm încă cine ar fi făptașul dar e a cincea oară când se întamplă chestiile astea și totul se întamplă numai ziua la ora asta sau seara. Dacă bătea vântul mai tare era un pericol pentru toată partea asta a satului, dacă bătea mai tare era jale”, spune unul dintre vecinii celor care și-au văzut gospodăria cuprinsă de foc.

Dacă va fi indentificat, piromanul riscă până la 15 ani de închisoare.

Ciprian STERIAN

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.