Vasile ALECU si Sorin GHEORGHE

Pentru că nu se mai poate descurca deloc cu banii, conducerea Spitalul Orășenesc Nehoiu caută soluții pentru ca unitatea medicală care deservește oamenii din 12 comune să nu ajungă cu lacătul pe ușă. Reprezentanții Prefecturii împreună cu cei ai spitalului au identificat o soluție care ar putea salva spitalul de la desființare și anume aceea ca unitatea să primească bani pentru plata utilităților de la consiliile locale ale celor 12 comune arondate spitalului.
Instituția Prefectului căută acum cadrul legal pentru punerea în practică a acestei soluții iar dacă aceasta se va dovedi una viabilă ar putea fi extinsă și pentru Spitalul Municipal din Râmnicu Sărat.
„ Căutăm acum să găsim cadrul juridic astfel încât consiliile locale ale comunelor arondate Spitalului Nehoiu să contribuie la plata utilităților proporțional cu numărul persoanelor care locuiesc în cele 12 comune arondate. La fel vom face și cu Spitalul din Râmnicu Sărat, ținând cont că orașul este amplasat pe DN2 E85 și pentru că, la nevoie, deservește și sudul județului Vrancea”, a declarat subprefectul județului Buzău, Valeriu Alecu.
De mai multă vreme, Spitalul Orășenesc Nehoiu se confruntă cu o criză financiară fără precedent. Aflat în urmă cu aproape doi ani la un pas de desființare, spitalul Nehoiu se confruntă pe lângă lipsa banilor și cu o lipsă acută de cadre medicale.
Ministrul Sănătății, Eugen Nicolaescu, a anunțat , la finele lunii trecute, că unitățile sanitare vor trebui să se descurce cu banii ce le-au fost alocaţi fără a mai primi suplimentări de bugete la rectificarea pe care Guvernul o va face.
Ciprian STERIAN

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.