GALERIE FOTO: Inițiativă lăudabilă. Secția Pediatrie a Spitalului Județean, modernizată cu sprijinul voluntarilor Asociației „Alege să fii bun”

0
782

Secția de Pediatrie a Spitalului Județean de Urgență Buzău îmbracă, de miercuri, haine noi, grație unui proiect derulat de conducerea Spitalului Județean Buzău împreună cu Asociația „Alege să fii bun”. În cadrul proiectului, Secția de Pediatrie a celei mai mari unități spitalicești din Buzău a fost decorată cu personaje din desene animate, astfel încât să fie creat un mediu ambiental cât mai plăcut pentru copiii aflați în suferință. Totodată, pardoseala întregii secții și a saloanelor aferente a fost pavată cu covor PVC medical.

„Am inițiat împreună cu Spitalul Județean un proiect de voluntariat pentru că zâmbetul copiilor bucură inima tuturor. Am vrut să amenajăm saloanele și să decorăm spațiul. Copiii care veneau aici găseau un spațiu ostil și le era teamă de ceea ce găseau. Sper că acum am reușit să aducem un zâmbet pe chipurile lor. Împreună cu managerul spitalului și cu șeful de secție, cu Forja Rotec și cu Rotec S.A. care s-au ocupat de partea financiară am realizat acest lucru și sperăm ca astfel să atragem și alți sponsori pentru realizarea de lucruri utile și necesare ”, a declarat Anisoara Marcu, vicepreședintele asociației „Alege să fii bun”.

De aceeași părere este și noul șef al Secției Pediatrie, medicul Alina Iordache, care spune că acum copiii sunt primiți într-un mediu mult mai prietenos din punct de vedere vizual.

„Copiii vin la spital când suferă de anumite boli, este un mediu stresant iar noi cu manevrele noastre contribuim și mai mult la acest stres, însă când vin într-un mediu plăcut vizual și le mai punem și o jucărie în față încercăm să îi facem să uite de stres și să se bucure de ce găsesc aici. Asociația a făcut un lucru bun cu desenele de pe perete, care sunt extraordinare. De asemenea, conducerea spitalului ne-a ajutat cu igienizarea secției și cu covorul PVC. Acum trebuie să găsim fonduri pentru că secția mai are nevoie de multe ca să fie așa cum trebuie. Putem face saloane tematice, avem nevoie de pătuțuri, plase de țânțari, aer condiționat, cărți de colorat, creioane, jucării pentru copii și o grămadă de lucruri pe care asociația și ceilalți voluntari care vor să doneze ne pot ajuta să le obținem. Sper ca acest proiect să deschidă ușa spre alte donații, să vină și alți oameni să ne ajute să realizăm câte ceva”, a declarat Alina Iordache, șeful Secției de Pediatrie a Spitalului Județean Buzău.

În final, managerul Spitalului Județean Buzău, Claudiu Damian, a făcut apel la toate persoanele juridice din oraș să își îndrepte atenția către spitalele și școlile din județ și să le sponsorizeze atât cât le permite legea, pentru că doar așa vom putea avea spitale și școli moderne.

„Vreau să trag un semnal pozitiv și să le spun tuturor persoanelor juridice din Buzău să vină în sprijinul tuturor spitalelor, nu doar a Spitalului Județean. Să vină în sprijinul tuturor spitalelor din județ cât și în sprijinul școlilor prin acea posibilitate financiară dată de Codul Fiscal care spune că 3 la mie din cifra de afaceri sau 20 la sută din cifra de impozitare poate fi sponsorizată către spitale sau școli. Legat de proiectul de azi, mulțumesc asociației care a început cu noi această colaborare, poate nu foarte mare, dar destul de vizibilă ca și imagine. Am igienizat și am pus covor PVC pe tot holul și în câteva saloane iar pe pereți am pus imagini vesele care să îi bucure pe micii pacienți. Suma poate nu este foarte mare dar cu puțin de la mai mulți putem aduna bani și putem face lucruri mărețe.”, a încheiat managerul Spitalului Județean Buzău, Claudiu Damian.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.