UPDATE: O angajată a Primăriei Buzău A MURIT după ce a căzut de la etaj. Sinuciderea, luată în calcul de anchetatori

1

 

UPDATE: Încep să apară detalii referitoare la cauzele ce ar fi putut-o împinge pe angajata Direcției Economice a Primăriei Buzău la un gest necugetat. Cei care au cunoscut-o spun că aceasta era într-o stare de oboseală și depresie accentuată. Nu se știe însă clar dacă femeia s-a omorât ori a căzut de la etaj după ce i s-a făcut, însă parcă tot mai mult se conturează ideea unei sinucidere.

„ Priviți atent fotografia si ochii care vă zâmbesc din ea. Au fost ai unui om bun, modest, simplu , devotat muncii …..Au fost ai unei femei extraordinare, ale cărei calități rămân necunoscute celor pe lângă care a trecut, sau celor pe care i-a întâlnit în programul său de lucru. 
De azi, ochii aceștia imenși, albaștri , nu vor mai surâde in soare. Vasilica Mihai nu va mai semna condica din Primărie si nici nu va mai preda lucrari in regim de urgența. 
Dumnezeu știe ce s-a întamplat cu ea !
Avea numai cincizeci de ani, arata ca un copil, cu trup firav, dar era atat de muncită si mai ales deprimată, de parca avea vârsta senectuții. Toate drumurile bătute in scurta ei viață au însemnat nevoi, ambiție, devotament, credința in familie si in slujba comunității.
S-a născut intr-o familie simplă, săracă…

Mama ei a fost angajata la fostul Inspectorat de Cultura al Judetului Buzau….  A crescut-o cu palmele si multă iubire. Și-a depasit condiția printr-un efort uriaș, a invățat pe rupte si a urcat pas cu pas, de una singură, intr-un post pe care nu cred că și l-a dorit. 
Viața dintre hârtii, nu e viață, e trăită robotic si cu mare frică…. Să nu fii criticat, să nu ți se reproșeze ceva, sa nu greșești, să nu pierzi la salariu, să nu fii retrogradat, să nu pierzi amărâtul acela de loc de munca de unde nu poți lua nicio hârtie acasă….
Când ieșea dintre cei patru pereți lupta cu viața…
Și-a construit o familie tare frumoasă, in care a picurat numai iubire…. A înfruntat si bune si rele… boala soțului pentru care nu a pregetat nimic, a făcut împrumuturi, a mancat pâine cu ceai, l-a însotit într-o convalescența lungă, a facut un credit uriaș. 
Numai cine nu a avut un bolnav in familie nu știe cât suflet trebuie să topești in creuzetul in care pregătești licoarea minunată a speranței că totul va fi bine. Să muncești fizic, să muncești la psihicul omului care nu mai speră in nimic…. Pentru tine nu mai rămâne mare lucru, cazi înr-un somn de plumb la sfarsitul zilei, si apoi, dimineață o iei de la capăt…..
Vasilica nu a avut nimic mai de preț in viața decât familia.. un soț minunat, un copil special…. Pentru ei ar fi făcut orice !… 
Un om simplu, consumat la o vârstă când totul ar fi trebuit să înflorească….
In ultima vreme purta in inimă o spaimă, cea a nesiguranței zilei ce va urma, frica de a nu mai putea achita ratele la creditul în derulare…….

Oboseala o încercuise din toate partile, corpul a cedat….
E o poveste simplă de viața, a unui om de lânga noi care, intr-o perioada vă incasa taxele si impozitele locale, până azi, economist, șef al Serviciului Control, Inspecţie şi Facilităţi Fiscale Persoane Fizice din cadrul Direcției Economice a Primăriei Buzău.
Pentru ea, moartea a venit in zbor, lin, ca o pasare ce a luat-o de la etajul trei al apartamentului unde avea locuința , in prima zi de concediu.
Dumnezeu sa o odihnească …..in sfarsit !”, a scris pe Facebook Roxana Mihaela Constantinescu.

 

Vasilica MihailUPDATE: Vasilica Mihail lucra în Primăria Buzău din anul 1999. Ea avea 50 de ani şi era şef Serviciu Control Inspecţie şi Facilităţi Fiscale Persoane Fizice în cadrul Direcţiei Economice a Primăriei Buzău. Miercuri, femeia era în prima zi de concediu de odihnă. Înainte de a intra în concediu, Vasilica Mihail i-a ţinut locul directorului Direcţiei Economice, Auraş Avramescu, aflat la rândul său în concediu.
Femeia a căzut de la etajul trei al unui bloc din cartierul Dorobanţi 2 iar apelul la 112 a venit de la soţul său, care are grave probleme de sănătate.

O angajată a Direcției Economice a Primăriei Buzău, șef Serviciu Persoane Fizice, a sfârșit, miercuri dimineață, după ce a căzut de la balconul locuinței situată în cartierul Dorobanți. Vasilica Mihail avea în jur de 50 de ani și miercuri era prima sa zi de concediu.
Până la acest moment nu se știe dacă moartea femeii este un accident sau s-a sinucis.

 

1 COMENTARIU

  1. Am cunoscut-o pe doamna mihail anul acesta , in primavara , cu ocazia discutiilor generate de valoarea de impozitare.Era blanda,rabdatoare si mai ales priceputa. Mi-a lasat o impresie ff buna, chiar ma gandeam ca poate fi exemplu de „asa da” ! Dumnezeu sa o ierte !

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.