UPDATE: Tânărul din Vernești ridicat dimineață de polițiști a fost reținut pentru 24 de ore. Anchetatorii spun că tânărul ar fi crescut plantele pentru consumul propriu dar că ar fi și vândut o parte din producție sau ar fi oferit-o gratuit altor consumatori.

„La locuința tânărului de 29 de ani s-au descoperit trei plante de cannabis ajunse la maturitate, conținând muguri și florescență de cannabis. Anterior din probele existente s-a descoperit că a oferit gratuit altor persoane dar a și vândut mai mulți muguri de cannabis. Practic, am putut aproxima cca 50 de grame de droguri vândute. Tânărul a mai deținut astfel de plante, a încercat să le cultive, dar nu au ajuns la maturitate, pentru că au fost  atacate de dăunatori și au fost  distruse. Am identificat 10 cumpători care au apelat la suspect și cărora acesta le-a pus la dispoziție cannabis cu titlu gratuit urmând să-i dea apoi bani sau direct în schimbul unor sume de bani pe care nu le-am putut estima. Aceștia luau drogurile pentru consum propriu. La rândul său, tânărul de 20 de ani este și el consumator”, a declarat prcurorul Nicolae Petroșel șeful Biroului Teritorial DIICOT Buzău.

 

 

O afacere pornită de un tânăr de 20 de ani s-a terminat prost după câteva luni, când polițiștii și procurorii DIICOT au intrat pe fir și au stricat ploile tânărului buzoian. Miercuri dimineață, polițiștii specializați în combaterea criminalității organizate din Buzău împreună cu procurorii D.I.I.C.O.T.- Biroul Teritorial Buzău, sprijiniți de jandarmi, au efectuat o  percheziție domiciliară pe raza comunei Vernești, la un tânăr în vârstă de 20 de ani, bănuit de  cultivarea și comercializarea plantelor de canabis.

Din cercetări a reieșit că, în perioada iunie –  septembrie 2016, tânărul a achiziţionat mai multe seminţe de canabis pe care le cultivat în ghivece la locuinţa acestuia, iar pe parcursul timpului acesta recolta periodic muguri de la plantele respective pe care îi punea la dispoziţia mai multor consumatori fie  pentru anumite sume de bani fie cu titlu gratuit. Individul dădea drogurile unor cunoştinţe din municipiul Buzău şi din Verneşti.

De la domiciliul suspectului au fost ridicate mai multe plante de canabis, seminţe de canabis, un grinder pentru tocat materia vegetală  precum și un cântar electronic.

Polițiștii au deschis un dosar penal și acum lucrează pentru documentarea întregii activități infracționale.
La ora transmiterii acestei ştiri, tânărul se află la audieri la DIICOT Buzău iar procurorii urmează să facă publice şi alte date din dosar, în cel mai scurt timp.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.