Aproximativ o mie de buzoieni au participat, joi, la procesiunea de Bobotează organizată pe malul drept al râului Buzău la care a participat pentru prima dată și Arhiepiscopul Buzăului și Vrancei Înaltpreasfințitul Ciprian cel care a oficiat slujba și care a aruncat în apele râului Buzău crucea de lemn după care au sărit 7 bărbați.

Organizată la Buzău de peste 20 de ani,  cu doar două întreruperi în 2017 din cauza viscolului și în 2020 din cauza pandemiei procesiunea de Bobotează din acest an l-a adus în premieră pe malul râului Buzău pe IPS Ciprian în fruntea unui sobor de preoți care au oficiat slujba de sfințire a apei. Totul s-a petrecut la locul monumentului Sfântului Sava de la Buzău ridicat anul trecut pe malul drept al râului Buzău iar la finalul slujbei preoții au eliberat în aer porumbei albi.

Apa a fost pusă în 5 butoaie și a fost amenajată o instalație cu robinete de unde credincioșii au putut merge să își umple sticlele cu apă sfințită. IPS Ciprian a fost cel care a aruncat crucea în apele râului Buzău iar 7 bărbați au sărit după ea fiind prinsă într-un final de un bărbat de 44 de ani din Mărăcineni.

„Este pentru a doua oară când prind crucea, am mai prins-o și în anul 2019, mă bucur foarte mult și as vrea să dedic această victorie prietenei mele căreia i-am promis de vreo săptămână că voi încerca să prind crucea pentru ea. În 2019 când am prins crucea am avut un an foarte bun, am fost sănătos tot anul. Anul acesta a fost mai cald deși ar fi fost mai bine să fie mai răcoare să fie temperatura de afară mai la temperatura apei din râu”, a spus la final Adrian Petrache.

La procesiunea de Bobotează au participat pe lângă cei aproximativ o mie de credincioși prefectul județului Buzău, Daniel Țiclea, președintele Consiliului Județean Petre Emanoil Neagu, primarul municipiului Buzău, Constantin Toma, comandanți de unități militare din Garnizoana Buzău.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.