GALERIE FOTO: Maternitatea de pe Victoriei, gata să-și primească pacientele după o investiție de peste 20 de milioane de euro

0
420

Noua maternitate de pe strada Victoriei este gata. Inaugurată în urmă cu 4 ani fără a fi funcțională, noua maternitate de pe strada Victoriei și-ar putea primi pacientele în aproximativ o săptămână. Toată aparatura medicală, instrumentarul, saloanele și rezervele, blocul operator și absolut tot  ce este nevoie pentru o bună funcționare au fost montate, personalul medical a fost instruit și tot ceea ce rămâne de făcut este sterilizarea întregului spațiu. După ce analizele DSP vor confirma că spațiul este propice pentru exercitarea actului medical, pacientele se vor putea muta în noua locație.

„Astăzi, în sfârșit, Consiliul Județean poate preda Spitalului secția exterioară Maternitate. Noi predăm astăzi Maternitatea Spitalului Județean iar în zilele următoare se vor face toate procedurile ca să se poată muta pacientele. Obiectivul a fost dat în funcțiune într-o perioadă destul de lungă, dar, astăzi e gata și de zilele următoare buzoienii vor avea o  maternitate modernă. Maternitatea are tot ceea ce îi trebuie ca să funcționeze, mai trebuie făcute doar anumite teste. Prețul de construcție s-a ridicat la 16,8 milioane de euro iar  investiția în aparatură medicală și avize, racordare la utilități și alte cheltuieli conexe au costat 4 milioane de euro. Banii au provenit din bugetul Consiliului județean, din credite și o parte din surse guvernamentale ”, a declarat președintele Consiliului Județean Buzău, Petre Emanoil Neagu.

 

Chiar dacă se întinde pe 4 etaje, noua maternitate are aceeași capacitate ca si vechea unitate sanitară, respectiv 165 de paturi. Costurile de funcționare, chiar dacă vor fi mai mari decât cele din vechea locație, vor fi asigurate de Spitalul Județean cu sprijinul Consiliului Județean.

Practic, noua unitate sanitară va începe să funcționeze după ce Direcția de Sănătate Publică va certifica faptul că noul spațiu este sigur din punct de vedere medical.

„Noi suntem deja cu teste recoltate, dar acestea trebuie să stea o perioadă fixă și când vom avea rezultatul testelor, maternitatea poate fi ocupată. Trebuie să avem certitudinea asupra garanției calității actului medical, pentru că, în caz contrar, o să mă întrebați dumneavoastră de infecții de tip nozocomial și nu vrem să se întâmple asta”, a declarat medicul Carmen Scântei de la DSP Buzău.

După ce testele efectuate de DSP vor fi gata și nu vor exista alte probleme, pacientele se vor putea interna în noua unitate spitalicească. Transferul pacientelor din vechea maternitate va fi făcut în aceeași zi.

„Împreună cu medicii am stabilit ca transferul pacientelor să se facă într-o singură zi după ce avem gata analizele. Se vor asigura concomitent și urgențele în această nouă locație”, a declarat managerul Spitalului Județean Buzău, Claudiu Damian.

Medicii sunt mai mult decât mulțumiți de noile condiții în care vor lucra. Condițiile de cazare sunt comparabile cu cele ale clinicilor occidentale, spun medicii, depășind condițiile oferite în prezent de multe dintre clinicile particulare.

„E un proiect care s-a configurat în urmă cu 30 de ani, care s-a născut foarte greu, cu forceps pot spune, dar copilul e mare, frumos, sănătos și are tot ce îi trebuie. Sunt convins că  această maternitate va oferi standarde de calitate medicală și de cazare pentru populația feminină astfel încât oful nostru cel mare, că plecau pacientele din cauza condițiilor de cazare va dispărea. Pot spune că aici, în noua locație, condițiile de cazare sunt comparabile cu cele accidentale, nu cu cele particulare și cred că și actele medicale se vor ridica la un standard deosebit pentru că este dotare materială foarte bună, inclusiv cu tehnologie”, a declarat medicul ginecolog Dorin Neacșu.

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.