GALERIE FOTO: Mica Unire, marcată la Buzău prin cea mai mare horă jucată în jurul Muzeului Județean

2

Peste 700 de buzoieni au răspuns prezent chemării reprezentanților Muzeului Județean Buzău de a realiza în premieră o Horă a Unirii împrejurul clădirii Muzeului Județean, marcând astfel Ziua Micii Uniri la Buzău.
Astfel, sute de buzoieni s-au strâns dimineață în curtea Muzeului Județean unde după o scurtă prezentare a drapelelor de luptă ale unităților subordonate Diviziei 2 Infanterie Getica s-au prins în cea mai mare Horă a Unirii realizată vreodată la Buzău sub îndrumarea dansatorilor profesioniști de la Centrul Județean de Cultură și Artă. La eveniment au luat parte și oficialitățile județului în frunte cu prefectul George Sava, președintele Consiliului Județean Petre Emanoil Neagu și vicepreședintele Adrian Petre, dar și deputatul Marcel Ciolacu. Surpriza a fost cu atât mai mare cu cât, în ciuda temperaturilor negative, la eveniment au luat parte foarte mulți copii, în special de vârstă preșcolară.
„Ne-am propus să marcăm așa cum se cuvine una dintre cele mai importante zile ale istoriei naționale, Ziua Micii Uniri. Am vrut să intrăm în istorie împreună prin cea mai mare horă jucată vreodată la Buzău în jurul clădirii muzeului. Am reușit pentru că românii adevărați, cei care simt românește, au fost astăzi prezenți aici. Pe lângă acest eveniment propunem buzoienilor activități legate de ziua de 24 ianuarie, Ziua Micii Uniri. Avem o expoziție legată de vizita domnitorului Alexandru Ioan Cuza la Buzău, un spectacol folcloric, o prezentare de carte și un colocviu cu tema Alexandru Ioan Cuza și Mica Unire”, a declarat directorul Muzeului Județean de Istorie Buzău, Laurențiu Grigoraș.
La final, președintele Consiliului Județean Buzău, Petre Emanoil Neagu le-a mulțumit tuturor celor prezenți la evenimentul dedicat Micii Uniri: „Am arătat astăzi ca noi, buzoienii, simțim și trăim românește și am sărbătorit Mica Unire dând mână cu mână în hora care a înconjurat Muzeul Județean. Mulțumesc tuturor celor care au participat!”

2 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.