Președintele Consiliului Județenea Buzău, Petre Emanoil Neagu, a participat, vineri, la ședința Asociației de Dezvoltare Intercomunitară Ținutul Buzăului, și a promis că instituția pe care o conduce va sprijini Asociația în vederea absorbției de fonduri nerabursabile.

Petre Emanoil NEAGU
”Mulțumesc pentru implicare Universității București, mulțumesc domnului profesor Alexandru Andrășanu! Mulțumesc și domnilor primari care, pe lângă activitatea administrativă curentă, reușesc să își facă timp și pentru acest proiect al cărui rol este acela de a dezvolta turismul în zonă. Interesul nostru, al tuturor, este acela ca Buzăul să devină un centru de interes pentru turiști, mai ales că este o zonă foarte puțin exploatată din acest punct de vedere”, a declarat Petre Emanoil Neagu.

La discuții au participat reprezentanți ai Universității București, primarii comunelor care fac parte din Ținutul Buzăului, reprezentanți ai Biroului de Turism și ai Direcției de Dezvoltare Regională, cu responsabilități în accesarea de fonduri europene.
Tot vineri s-a hotărât ca echipa de proiect a Ținutului Buzăului va colabora cu Biroul de Turism din cadrul Consiliului Județean pentru elaborarea unor materiale care vor fi prezentate în cadrul Târgului de Turism de la Romexpo care va avea loc în luna februarie și unde Consiliul județean va avea un stand propriu la fel ca în ultimii ani.
Nu în ultimul rând, în ședința desfășurată vineri s-a stabilit ca în fiecare comună ce face parte din Ținutul Buzăului să fie deschise centre de informare turistică.

Asociația de Dezvoltare Intercomunitară Ținutul Buzăului are în componență comunele Colți, Cozieni, Pârscov, Lopătari, Cănești, Mânzălești, Odăile, Pănătău, Scorțoasa, Sărulești Beceni, Berca, Bozioru, Bisoca, Brăești, Chiliile, Valea Salciei și Vintilă Vodă. Suprafața geoparcului este de aproape 110.000 hectare, iar populația totală este de aproximativ 53.000 de locuitori.

1 COMENTARIU

  1. […] ”Mulțumesc pentru implicare Universității București, mulțumesc domnului profesor Alexandru Andrășanu! Mulțumesc și domnilor primari care, pe lângă activitatea administrativă curentă, reușesc să își facă timp și pentru acest proiect al cărui rol este acela de a dezvolta turismul în zonă. Interesul nostru, al tuturor, este acela ca Buzăul să devină un centru de interes pentru turiști, mai ales că este o zonă foarte puțin exploatată Sursă știre […]

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.