Gest lăudabil al artistului Mihai Mărgineanu: a acceptat invitația polițiștilor de la Serviciul Rutier al IPJ Buzău pentru ca împreună cu oamenii legii să explice unora dintre cei mai vulnerabili participanți la trafic că dacă nu–și păzesc pielea pot deveni victime ale accidentelor rutiere.
În prima parte a acțiunii, Mărgineanu & polițiștii de la Rutieră s-au întâlnit cu câteva zeci de elevi cărora le-au spus că se pot întâmpla tragedii dacă se urcă în mașini conduse de prieteni fără experiență la volan și care, din teribilism, apasă peste măsură pedala de accelerație.
Mărgineanu i-a sfătuit cum a putut el mai bine pe elevi să nu le fie teamă să spună ce simt și ce gândesc atunci când merg în mașină cu prieteni care, de cele mai multe ori din inconștiență, le pun viața în pericol.
Ulterior, artistul s-a întâlnit cu căruțași din zona Vernești, cărora le-a vorbit din postura de șofer.
”La o viteză de peste 60 de km la oră sau mai mult, un șofer poate să nu vadă un căruțaș. Nu vă vedem și atunci riscăm și unii și alții să dăm de belele grave, pe care nu le putem întoarce”, a spus Mărgineanu.
”Sunt onorat că am fost chemat de Poliția Buzău aici, am venit nu pentru a-și lua voi interviu, și pentru că eu sunt unii din prostii care nu vor să plece din România iar dacă la etatatea mea pot să spun unele lucruri apropo de siguranta rutiera o fac, că poate cu ghilimelele de tigoare ne cauzează și nouă un bine, zic”, a mai spus Mihai Mărgineanu.
La rândul lor, polițiștii de la Serviciul Rutier prezenți la eveniment le-a transmis cărușaților să de dovadă de maximă vigilență atunci când ies cu atelajele din curte, întrucît pot ajunge în situații dramatice, ireversibile.
În plus, polițiștii le-au dezvăluit căruțașilor un aspect de-a dreptul cutremurător: anual, în România își pierd viața în accidente pe șosea circa 2000 de persoane, cam cât o comună mică, mai exact.
”În cazul în care sunteți agresat sau când constatați pe drumul public o faptă contravențională sau penală aveți posibilitatea sâ sunai la 112. Seful de post sau orice patrulă va intervene în timp optim pentru a soluțion cazul. Noi nu vrem decât să prevenim implicarea dvs în accidente, nu să aplicăm sancțiuni. Sancțiuni aplicăm doar atunci când latura preventive nu-și face efectul”, a spus Gheorghe Colacel.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.