GALERIE FOTO: Noua maternitate a fost deschisă. Primul născut: o fetiță de 3 kilograme de nota 10

4
1462

 

Noua maternitate și-a deschis porțile joi când a sosit pe lume și primul copil. Este vorba despre o tânără de 26 de ani din municipiul Buzău care s-a internat în urgență, joi dimineață la maternitatea de pe Victoriei și care a adus pe lume o fetiță de 3 kilograme în urma unei operații de cezariană efectuată cu succes de medicul Mircea Șuteu, și care a avut la naștere scor apgar 10.

26 de paciente din vechea maternitate au fost transportate cu ambulanțele Serviciului Județean de Ambulanță și cu o autospecială SMURD de transport victime multiple la noua unitate spitalicească de pe strada Victoriei unde au fost preluate de personal și duse în saloane.

„Sunt foarte bucuroasă că am ajuns aici, în această casă nouă. Avem 23 de nou născuți, 4 la terapie intensivă, 5 la prematuri iar restul sunt pe secție la copii eutrofici și sunt convinsă că și ei si mamele sunt fericiți că au ajuns in această locație care pe lângă faptul că este nouă și foarte bine structurată dar în primul rând foarte bine dotată. Suntem dotați la nivel de maternitate de grad 3.  Am crezut și am sperat că mă voi muta aici până plec la pensie”, a declarat Antonina Grădinaru, șeful secției de neonatologie.

După transferul pacientelor, președintele Consiliului Județean, Petre Emanoil Neagu, a vizitat noua locație pentru a se convinge că totul funcționează conform planului.

„Astăzi după cum vede noua maternitate funcționează. Nu mai este o poveste sau o legendă. În urmă cu trei săptămâni v-am anunțat că se va face dezinfecția și când testele vor ieși așa cum trebuie ne vom muta. Iată că acea zi a venit și de astăzi de la ora 10.00 se desfășoară activitatea fără probleme”, a declarat președintele CJ Buzău, Petre Emanoil Neagu.

Și șeful secției Obstetrică Ginecologie 1, medicul Claudiu Șerbănoiu s-a declarat extrem de mulțumit de condițiile pe care le oferă noua unitate spitalicească clasificată ca fiind una de grad 3 adică la fel ca și clinicile universitare.

„Este ceva de vis. Am așteptat enorm acest moment pentru că fiecare medic dorește să lucreze într-un cadru cât mai. Sunt multe greutăți, multe provocări, pentru ca este destul de greu să adaptezi oamenii să treacă dintr-un sistem mic în unul mare și modern. Eu sper că pacientele care aveau de gând să meargă să nască în alte părți se vor gândi de două ori înainte de apleca în altă parte pentru că, condițiile oferite acum aici sunt printre cele mai bune și nu vă de ce ar pleca în altă parte unde și cheltuielile ar fi mai mari ”, a declarat medicul Claudiu Șerbănoiu.

De cealaltă parte managerul Spitalului Județean de Urgență Buzău, Claudiu Damian, spune că noua unitate spitalicească are numărul optim de medici și că ar mai trebui doar doi neonatologi pentru ca grila să fie completă.

„La momentul actual personalul este suficient, medicii sunt pe grila dată de Ministerul Sănătății, doar la neonatologie sunt doar 3 medici dar așteptăm din ianuarie doi rezidenți și atunci grila va fi completă. După cum știți au fost și concursuri pentru infirmiere și asistente și de luni vor începe și ele lucrul așa că suntem în formulă optimă”, a declarat managerul Spitalului Județean de Urgență Buzău, Claudiu Damian.

4 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.