Cerem dreptul la viață. Aceasta a fost principala solicitare a protestatarilor care s-au adunat miercuri după amiază în fața Prefecturii Buzău. Vorbim despre aproape 200 de oameni din rândul personalului auxiliar din școlile și grădinițele buzoiene, care, sătui de viața amară pe care o trăiesc, au decis să-și strige sărăcia în stradă. Cu salarii mizere deși au în spate 20-30 de ani de muncă, oamenii au decis să protesteze în fața Prefecturii, în speranța că vor atrage atenția cuiva de sus.
La protestul din fața Prefecturii Buzău au participat fochiști, șoferi, paznici și femei de serviciu din școlile și grădinițele de pe raza județului Buzău, oamenii scandând lozinci prin care au cerut salarii decente cu care să-și poată întreține familiile. ” Și copiii noștri au dreptul să învețe” sau ” nu putem trăi cu 500 de lei”, ”cerem dreptul la viață”, au fost câteva dintre lozincile scandate de protestatari în fața Prefecturii Buzău.
Liderul Sindicatului Preuniversitar Buzău, Ion Dobre a precizat, în timpul protestului, că angajații din școli nu cer mare lucru, ci doar o mărire de salariu de câteva zeci de lei.
”Trebuie să scoatem la iveală faptul că aveți un salariu care nu vă permite să trăiți. Avem copii de întreținut, unii la facultate. Facem acest protest de imagine să atragem atenția supra nemulțumirii dvs. Aveți un salariu foarte mic, o nedreptate și mai mare e că sporul de vechime a fost introdus în salariul de bază. E o nedreptate. Am mers la toate oficialitățile și le am prezentat situația asta inadmisibilă. E posibil să ajungem la alte forme de protest, nu ne putem angaja la grevă generală dar dacă ne cereți o vom face. Cerem dreptul la viață”, a declarat miercuri liderul SIP Buzău, profesorul Ion Dobre.
Protestul personalului nedidactic din școlile buzoiene vine după ce în ultimele 2 săptămâni această categorie de angajați s-a aflat în grevă japoneză. Angajaţii nu exclud nici declanşarea unor proteste mult mai ample în cazul în care autorităţile din domeniu nu vor răspunde pozitiv solicitărilor lor, chiar dacă astfel de acțiuni ar însemna diminuarea salariului și așa mic al personalului auxiliar din unitățile de învățământ.
C.D.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.