Aproape 200 de buzoieni s-au strâns, duminică seară, într-un marș al tăcerii în Piața Daciei din municipiul Buzău, în memoria victimelor din Clubul Colectiv din Capitală. Acțiunea a pornit cu un apel lansat pe Facebook în care buzoienii au fost invitați în centrul orașului pentru a aprinde o lumânare în memoria victimelor din clubul bucureștean.
„Ne unim din solidaritate pentru persoanele a căror inimă a încetat să mai bată, pentru prietenii care încă se luptă să trăiască prin spitale, pentru familiile îndurerate.
Începând cu ora 20.00, pe platou, aducem un omagiu celor plecați prea devreme dintre noi”
Peste 200 de persoane au răspuns apelului și s-au adunat în fața Primăriei Buzău, aprinzând lumânări și aducând flori pe care le-au așezat pe platoul din marmură, formând un altar în jurul căruia tinerii au ținut un moment de reculegere în memoria celor dispăruți și s-au rugat pentru sănătatea celor răniți.
„E lăudabil că si la Buzău oamenii s-au strâns pentru a comemora victimele incendiului din Clubul Colectiv. Este o dovadă că le pasă și că vor să se implice. Oricare dintre noi puteam fi în situația celor de acolo”, a declarat un participant la eveniment.
Numărul persoanelor care și-au pierdut viața în clubul bucureștean Colectiv a ajuns la 30 iar peste 140 de persoane au suferit arsuri de diferite grade, mulți dintre ei fiind în stare gravă sau critică. Din primele date, incendiul devastator ar fi izbucnit de la niște artificii care ar fi aprins izolația fonică a clubului, care s-a topit și a căzut peste spectatori.

1 COMENTARIU

  1. […] Aproape 200 de buzoieni s-au strâns, duminică seară, într-un marș al tăcerii în Piața Daciei din municipiul Buzău în memoria victimelor din Clubul Colectiv din Capitală. Acțiunea a pornit cu un apel lansat pe Facebook în care buzoienii au fost invitați în centrul orașului pentru a aprinde o lumânare în memoria victimelor din clubul bucureștean. „Ne unim din solidaritate pentru persoanele a căror inimă a încetat să mai bată, pentru prietenii care încă se luptă să trăiască prin spitale, pentru familiile îndurerate. Începând cu ora 20, pe platou, aducem un omagiu celor plecați prea devreme dintre noi” Peste 200 de persoane au răspuns Sursă știre […]

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.