Tragedia produsă vineri seară în Club Colectiv din București, care a îndoliat întreaga națiune române, i-a scos din case pe buzoieni care duminică au mers în număr semnificativ la Centrul de Transfuzii Sanguine pentru a dona sânge, atât de necesar victimelor.
Încă de la primele ore ale dimineții, un grup de circa 20 de pompieri din cadrul ISU Buzău aștepta la poarta Centrului de Transfuzii pentru a putea face gestul salvator de vieți: să doneze o pungă de sânge, de care viitorul multor tineri depinde astăzi, după nenorocirea din Colectiv.
Au urmat apoi polițiști, militari și chiar jurnaliști care au donat sânge fără să stea pe gânduri, animați de dorința de a face atât cât pot pentru cei aflați în impas, pe un pat de spital din București, doar pentru că au avut ghionul de a se afla în ”Clubul Morții”.
În total, duminică până la ora 14.00, când Centrul a fost închis, au donat sânge 110 voluntari, dublu față de o zi obișnuită.
Autoritățile fac apel la populație să continue să doneze din lichidul vital pentru că pentru răniții din Colectiv urmează o perioadă extrem de dificilă, cu multe intervenții chirurgicale, în care e nevoie de mult sânge.
Duminică, bilanțul incendiului din Colectiv arată 29 de morți și circa 140 de răniți, foarte mulți fiind în stare gravă sau critică.

2 COMENTARII

  1. […] Tragedia produsă vineri seară în Club Colectiv din București, care a îndoliat întreaga națiune române, i-a scos din case pe buzoieni care duminică au mers în număr semnificativ la Centrul de Transfuzii Sanguine pentru a dona sânge, atât de necesar victimelor. Încă de la primele ore ale dimineții, un grup de circa 20 de pompieri din cadrul ISU Buzău aștepta la poarta Centrului de Transfuzii pentru a putea face gestul salvator de vieți: să doneze o pungă de sânge, de care viitorul multor tineri depinde astăzi, după nenorocirea din Colectiv. Au urmat apoi polițiști, militari și chiar jurnaliști care au donat …mai multe stiri […]

  2. […] Tragedia produsă vineri seară în Club Colectiv din București, care a îndoliat întreaga națiune române, i-a scos din case pe buzoieni care duminică au mers în număr semnificativ la Centrul de Transfuzii Sanguine pentru a dona sânge, atât de necesar victimelor. Încă de la primele ore ale dimineții, un grup de circa 20 de pompieri din cadrul ISU Buzău aștepta la poarta Centrului de Transfuzii pentru a putea face gestul salvator de vieți: să doneze o pungă de sânge, de care viitorul multor tineri depinde astăzi, după nenorocirea din Colectiv. Au urmat apoi polițiști, militari și chiar jurnaliști care au donat Sursă știre […]

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.