Preafericitul Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, a ajuns miercuri seară la Buzău la căpătâiul Preasfințitului Epifaniei Norocel, Arhiepiscop al Buzăului și Vrancei, trecut la cele veșnice luni seară.
Preafericitul părinte Daniel a ajuns la Buzău în jurul orei 20.00 însoțit de numeroși înalți prelați, episcopi și arhiepiscopi din toate colțurile țării, care vor asista joi la funeraliile arhiepiscopului Buzăului și Vrancei, Epifanie Norocel, cel care a condus bisericile din cele două județe în ultimele trei decenii.
Preafericitul părinte Daniel a fost așteptat la Catedrala Arhiepiscopală de circa 500 de persone credincioși, preoți și oficialități locale în frunte cu primarul Buzăului, Constantin Boșcodeală, cu prefectul de Buzău, Gabriel Baltă, președintele Consiliului Județean Cristi Bâgiu, vicepreședintele Consiliului Județean Cristinel Romanescu, viceprimarii municipiului Buzău, Sebastian Radu și Fănică Bîrlă, primarul comunei Mărăcineni Constantin Dumitru și deputatul Marcel Ciolacu.
Slujba oficiată de patriarhul Bisericii Ortodoxe Române a fost una scurtă iar la final, Înalt Preasfinţitul Casian Crăciun, Arhiepiscopul Dunării de jos, i-a invitat pe toți credincoșii să fie prezenți la funeraliile Arhiepiscopului Buzăului și Vrancei, Epifanie Norocel, ce vor avea loc mâine de la ora 11.00.
Slujba de înmormântare a înaltului prelat va avea loc joi între orele 11.00 și 13.00, și va fi oficiată de înalți ierarhi în frunte cu Preafericitul Daniel. Ceremonialul religios va putea fi urmărit de enoriași, care sunt așteptați în număr foarte mare, de pe un ecran de mari dimensiuni care va fi instalat în curtea catedralei. În incinta lăcașului de cult vor acea acces doar fețele bisericești și autorități locale care vor intra pe bază de invitație.
La înmormântarea lui Epifanie Norocel, arhiepiscop al Buzăului și Vrancei,sunt așteptați aproape 800 de preoți din cele două județe dar și din țară, și cel puțin 2000 de enoriași.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.