Jandarmi Ordine Arhiepiscopie
imagine de arhivă

160 de jandarmi, 40 de polițiști, 25 de pompieri , 20 polițiștii locali ajutați și de un echipaj SMURD gata să intervină în situația în care cuiva i se va face rău, vor asigura astăzi ordinea la funeraliile Arhiepiscopului Buzăului și Vrancei, Epifanie Norocel, trecut la cele veșnice luni seară în timp ce se îndrepta spre Mănăstirea Brazi din Panciu. Circulația în zona catedralei a fost restricționată și pănă la ora 16.00 autoturismele nu vor avea acces în zona din jurul Arhiepiscopiei acolo unde se așteaptă ca mii de credincioși să ia parte la slujba prohodirii oficiată de Preafericitul Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române alături de înalți prelați, membri ai Sfântului Sinod și preoți din parohiile de pe raza județelor Buzău și Vrancea dar și din alte judete ale țării.
Circulația a fost oprită pe strada Obor, de la intersecţia cu Bulevardul Unirii până la intersecţia cu strada Mesteacănului, pe strada Chiristigii, de la intersecţia cu strada Obor până la intersecţia cu strada Frăsinet, pe sectorul de drum cuprins între intersecţia străzii Ostrovului cu Bulevardul N. Bălcescu până la intersecţia cu strada Obor dar şi strada Unirii de la intersecţia cu strada Obor până la intersecţia cu Bulevardul Unirii – „Zidul Episcopiei”.
Alături de preoţi şi înalţi ierarhi la eveniment vor participa şi reprezentanţi ai vieţii publice din cele două judeţe pe care Epifanie Norocel le-a păstorit în ultimii 30 de ani. De altfel, oficialitățile buzoiene în frunte cu prefectul județului Gabriel Baltă, președintele Consiliului Județean Cristi Bîgiu și primarul Constantin Boșcodeală au asistat și aseară la slujba oficiată de Preafericitul Părinte Daniel.
Din pricina numărului mare de fețe bisericești dar și a oficialilor care și-au anunțat prezența la funeralii, credincioșii nu vor avea acces în catedrală ci vor urmări slujba pe un ecran amplasat în curtea lăcașului de cult.
Epifanie Norocel se va odihni veșnic în Catedrala Arhiepiscopală din centrul Buzăului, în cripta realizată încă din timpul vieţii, în care a fost aşezat pământ reavăn.

Ciprian STERIAN

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.