Aproape o mie de credincioşi asistă la ora 11.00 la slujba de înmormântare a Arhiepiscopului Buzăului şi Vrancei, Epifanie Norocel, în ciuda gerului năprasnic. La Buzău, sunt la ora 11.00, -7 grade Celsius.  În afara enoriaşilor de rând la funeralii mai asistă circa 7-800 de persoane aflate în catedrala arhiepiscopală, respectiv feţe bisericeşti şi autorităţi.

Sfânta Liturghie a fost oficiată de Preafericitul Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, alături de 4 preoţi şi 4 diaconi. În catedrală nu mai au acces enoriaşii de rând, ci doar feţele bisericeşti şi oficialităţi locale.

Asistă la funeraliile părintelui Epifanie primarul Buzăului, Constantin Boşcodeală, edilul şef al Focşaniului, Decebal Bacinschi, prefectul de Buzău, Gabriel Baltă, prefectul de Vrancea, Gabriel Popescu, viceprimarii Buzăului Fănică Bîrlă şi Sebastian Radu, deputatul PSD de Buzău, Marcel Ciolacu dar liberalul din Vrancea Nini Săpunaru, alături de alţi demnitari din judeţul vecin. De asemenea au ajuns la catedrala din centrul Buzăului şeful Poliţiei Buzău, Laurenţiu Pantazi dar şi alte oficialităţi buzoiene şi vrâncene.

De asemenea, la funeraliile lui Epifanie Norocel a ajuns în jurul orei 11.00 şi finanţatorul Stelei, Gigi Becali.

De asemenea, la Catedrală a ajuns și o coroană de flori din partea președintelui Traian Băsescu.

C.D.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.