Momente de bucurie dar și de tristețe și reculegere astăzi pentru pompierii buzoieni. De ziua lor, angajații Inspectoratului pentru Situații de Urgență Buzău au trecut printr-o serie de manifestări, de la depunere de coroane la monumentul de la Mihăilești, acolo unde 7 pompieri au sfârșit în 204, până la momentul la care cei mai bravi dintre ei au fost premiați. Trei subofițeri și un ofițer din cadrul Inspectoratului Județean pentru Situații de Urgență au fost înaintați, astăzi, în grad, înainte de termen iar în urma sondajelor realizate în rândul angajaților de la subunitățile din Buzău și Râmnicu Sărat au fost desemnați cei mai buni pompieri militari. Astfel, au fost premiați cel mai bun salvator, cel mai disciplinat militar, cel ma bun șofer, cel mai bun coleg, cel mai bun servant de stingere și cel mai bun șef de gardă de intervenție.
Diploma pentru cel mai bun șef de gardă de interveție a revenit plutonierului adjutant șef, Constantin Buzea, care a văzut astăzi cât este de apreciat de colegi după 27 de ani de muncă în unitatea de pompieri de la Râmnicu Sărat.
”Este vârful de lance pentru toți cei care îl urmează. Este un om care are o intuiție perfectă a evenimentelor, un bun organizator, un om respectat de colegii lui. Premiul de azi este un premiu simbolic, o diplomă care îi recunoaște valoarea și care îi invită și pe ceilalți colegi să îl urmeze. Nu este singurul care ar merita o așa diplomă, însă era necesar să stabilim o ierarhie și cred că el merită pe deplin acest premiu”, a declarat prim adjunctul comandantului ISU Buzău, colonelul Dan Manciulea.
Vizibil emoționat, Constantin Buzea, a declarat, imediat după ce aflat cât este de apreciat, că după 27 de ani de muncă poate spune că meseria de pompier i se potrivește ca o mănușă, chiar dacă riscurile și sacrificiile sunt destul de mari: ”Sunt mândru că port haina de pompier. Sunt un urmaș, un unchi de-al meu a fost pompier, eu sunt pompier și îmi pare într-un fel rău că băiatul meu, chiar dacă este ofițer, nu a ales să fie și el pompier. În 27 de ani de muncă am avut parte de nenumărate misiuni dificile de la salvarea unui număr de 14 sau 16 copii dintr-un centru de plasament prinși într-un incendiu și până la accidentele de pe E85, cărora nu le mai știu numărul. Nu am avut până acum oameni care să îmi moară în brațe deși am fost conștient că unii din cei pe care am reușit să îi salvez în primă instanță nu vor supraviețui. Cu tpate că au fost și cazuri când viața mi-a fost pusă în pericol, îmi place viața de pompier și o consider o meserie frumoasă”, a declarat Constantin Buzea.
Ciprian STERIAN

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.