GALERIE FOTO: Principele Radu al României în vizită, marți, la Buzău

0
560

Alteţa Sa Regală Principele Radu al României a vizitat marți,  Colegiul Naţional B.P Hasdeu, fiind pentru cea de-a treia oară când calcă pragul celui mai titrat liceu buzoian. Membrul Casei Regale a României a fost întâmpinat de directorul colegiului, Ionel Banu, de adjunctul Instituției Laurențiu Țepeluș de profesorii Gheorghe Tarara și Anca Florea, de  președintele Consiliului Școlar al Elevilor și de alți olimpici și elevi ai liceului.

Principele Radu a discutat cu  elevii care l-au întâmpinat despre carierele pe care le vor urma, le-a împărtășit acestora câteva momente importante din istoria familiei pe care o reprezintă, după care a primit de la directorul colegiului, Ionel Banu, o medalie aniversară 145 de ani de la înfiinţarea Colegiului Naţional B. P. Haşdeu și un brevet. Ulterior Alteța Sa a vizitat o sală de clasă și biblioteca colegiului pentru care a donat și câteva volume de carte dar și discuri cu muzică

La ieșirea din biblioteca, Principele Rau a fost surprins să găsească pe unul din rafturile bibliotecii o fotografie de-a sa din timpul unei vizite la biblioteca colegiului din urmă cu 12 ani.

Înainte de plecare, Principele Radu a scris câteva cuvinte în Cartea de Onoare a liceului și și-a manifestat dorința de a participa anul viitor la împlinirea a 150 de ani de la înființarea liceului buzoian.

După plecarea de la Colegiul Național B.P. Hasdeu, Alteța Sa Regală s-a deplasat la Biblioteca Județeană „Vasile Voiculescu” acolo unde a lansat 4 volume de cărți respectiv „Regalitatea, astăzi” de Principele Radu al României, “Balcicul Reginei Maria” de Diana Mandache, „Margareta. Mărturia unui sfert de veac regal” de Sandra Gătejeanu-Gheorghe și  “Săvârșin. Detaliul” de Principesa Margareta a României și Principele Radu al României.

La evenimentul de la Biblioteca Județeană au luat parte, pe lângă scriitori și oameni de cultură, primarul Constantin Toma, vicepreședintele Consiliului Județean, Romeo Lungu, comandantul Diviziei 2 Getica,  general Lucian Foca.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.