GALERIE FOTO: Absolvenții de 10 din Buzău, premiați de Ministerul Educației cu sume de 1.000 și 3.000 de lei

0

Inspectoratul Școlar Județean Buzău a premiat, miercuri, elevii buzoieni care au obținut media 10 la Evaluarea Națională și Bacalaureat. Elevii au primit bani în baza unui ordin al Ministerului Educației Naționale și Cercetării Științifice, sumele încasate fiind de 1000 de lei pentru absolvenții de gimnaziu și de 3000 de lei pentru singurul buzoian care a luat media 10 la examenul de Bacalaureat.

Prezent pentru a-și ridica premiul Robert Neagu absolventul de Hasdeu care va studia Matematica la Oxford a declarat că a fost oarecum dificil să ia media zece la bac și spune că premiul în bani oferit de minister îl face să se simtă apreciat.

„A fost oarecum dificil să iau media 10 la bac pentru că nu ține doar de mine. E adevărat în mare măsură ține de elev să rezolve corect ceea ce i se cere dar ține și de corector și atunci există o doză de subiectivitate și sunt note de 9.90-9.95 care practic poate nu contează dar face diferența acolo. Premiul primit azi mi se pare OK nu neapărat că mă motivează însă de te face să te simți apreciat și asta contează. Pe viitor voi studia matematica la Oxford și nu m-am hotărât ce o să fac pe mai departe”, a declarat Robert Neagu, singurul absolvent de liceu care a obținut în acest an media 10 la Bacalaureat.

De cealaltă parte, Irina Pană, absolventă a Școlii Gimnaziale Aviator „Mircea Bădulescu spune că nu a fost foarte greu să obțină media 10 la evaluarea națională mai ales că a avut media 10 în toți cei 8  ani de școală primară și gimnaziu,

„Nu a fost foarte greu pentru că îmi place să învăț, pentru că învăț pentru mine, pentru viitorul meu vreau să fac medicină și cercetare în medicină și pentru asta trebuie să învăț mult  ca să ajung la o facultate de top să învăț acolo să fac practică în străinătate și apoi să mă întorc pentru că și România are nevoie de noi”, a declarat Irina Pană, elevă aflată în clasa a IX –a la Colegiul B. P Hasdeu.

Rezultatele obținute de  cei 8 elevi buzoieni de 10 nu sunt deloc o performanță aflată la îndemâna oricui. Pentru a obține note de 10 și a fi mereu în top este nevoie să îți placă să înveți dar este nevoie și de unele sacrificii.

„Mie îmi place să învăț însă vreau să spun că a fost și dificil pentru că trebuie să înveți zi d zi pentru că altfel nu poți obține note bune mereu. Pentru asta a trebuit să renunț la ieșirile cu prietenii, cu colegii și chiar la copilărie pot să spun, să te joci, să… pentru că de mic trebuie să înveți zi de zi și ai o mulțime de repetat. Eu cred că se merită însă”, a declarat Andreea Zotescu absolventă a Școlii Gimnaziale „Sfântul Apostol Andrei”.

De la festivitatea de premiere anunțată pe ultima sută de metri au lipsit doi elevi de clasa a IX-a respectiv Robert Kullman  și Marius Sterian care urmează să le fie transmiși banii ulterior.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.