Peste 370 de buzoieni s-au debranșat în această vară de la sistemul centralizat de încălzire mare parte dintre aceștia pentru că nu își vor mai permite să plătească factura la energie termică pe timp de iarnă.  Numărul de debranșări este unul record cu aproape jumătate mai mare decât în anii anteriori.

Conducerea Regiei Autonome Municipale a declarat că cei mai mulți dintre buzoienii care au solicitat debranșarea au invocat motive din cele mai diverse însă toți au declarat cărecurg la aceste metode pentru a nu fi nevoiți să scoată din buzunare sume importante de bani pe perioada sezonului rece.

„I-am întrebat pe consumatori care este motivul debranșării și am primit diverse motivații. Fie că nu locuiesc în acele apartamente, fie că pleacă să lucreze în afara țării, fie că își fac igienizare și își montează centrale termice, fie că locuiesc în case din mediul rural. Există  însă și oameni care au declarat că sunt nemulțumiți de serviciile RAM dar și oameni care se tem de creșterea prețului gigacaloriei”, a declarat Constantin Tacea, directorul RAM Buzău.

În ceea ce privește prețul gigacaloriei pentru populație  până la această oră  nu se știe care va fi valoarea acestuia. Prețul urmează a fi stabilit doar după ce se va ști ce valoare a subvenției va fi dispusă Primăria să suporte în acest an pentru plata căldurii buzoienilor.

„Până la 31 decembrie prețul va fi același de 185 de lei per gigacalorie. După anul nou  ne așteptăm ca prețul să fie sensibil mai mare pentru că în acest moment nu se știe nici care va fi prețul de producție al gigacaloriei nici ce valoare va avea subvenția de la Primărie”, a declarat Constantin Tacea, managerul RAM Buzău.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.