Organizația județeană a PSD și-a desemnat astăzi propunerile pentru candidații ce urmează să fie aruncați în lupta electorală din 9 dembrie. Comitetul Executiv Județean al PSD a desemnat prin vot 5 din cei 6 parlamentari ce urmează a fi desemnați de către social-democrații buzoieni pentru alegerile din iarnă. Ședința s-a desfășurat cu ușile închise dar chiar și așa nu au lipsit discuțiile în contradictoriu. Una dintre situațiile tensionate a avut loc în momentul în care fostul consilier municipal, Sorin Lazăr, a intrat în Sala Mare a Consiliului Județean și a încercat să se autopropună drept candidat pentru colegiul 6 în locul deputatei Carmen Moldovan.
„Am solicitat cuvântul cu intenția de a propune candidatura mea pentru colegiul 6 de deputat moment în care președintele Constantin Boșcodeală mi-a adus la cunoștință că nu sunt membru al acestui for de conducere. Am solicitat plenului să fiu lăsat să îmi spun punctul de vedere însă domnul Boșcodeală nu a binevoit să supună aprobării cererea mea, așa că am fost nevoit să părăsesc sala. Sper să reușesc să îmi depun candidatura și chiar dacă ceilalți membri îmi vor da un vot negativ voi rămâne membru al PSD”, a declarat Sorin Lazăr.
După terminarea ședinței Comitetului Executiv Județean, doar 5 membri de partid au fost propuși pentru a candida pe colegiile ce revin PSD Buzău. Este vorba despre Adrian Mocanu care va candida pe colegiul 2 și respectiv Marian Ghiveciu care va candida pe colegiul 5 și care au obținut doar câte un singur vot împotrivă, Ionela Dobrică ce este susținută de organizația județeană pe colegiul 4 și care a obținut două voturi împotrivă, Marcel Ciolacu propus candidat pe colegiul 6 care a obținut scorul de 84-2 în confruntarea cu Carmen Moldovan și fostul președinte al Consiliului Județean Buzău, Victor Mocanu cel care a câștigat cu 73-13 și 9 voturi nule confruntarea cu Ion Vasile pentru colegiul 3 de Senat.
Conform înțelegerii de la Murighiol, organizației județene a PSD Buzău îi mai revine un loc de parlamentar însă urmează să se stabilească în urma opțiunii PNL dacă va fi tot un loc de deputat sau unul de senator.
„Conform înțelegerii de la nivel național PNL are primele 60 de opțiuni pentru alegerea colegiilor ocupate în prezent de PDL. Dacă între cele 60 de opțiuni va intra și Buzăul atunci PNL ar avea de ales între colegiile 4 și 7 de deputați și colegiul 1 de senat. Eu sper că la colegiul 4 liberalii nu vor avea pretenții întrucât acolo PSD are câștigate toate administrațiile locale și rămân în discuție colegiul 7 de deputat și colegiul 1 de senat. Eu sper ca dacă liberalii vor alege primii să aleagă colegiul de senat pentru că noi am dori ca domnul Ciolacu Marcel să intre în confruntare directă cu domnul Cezar Preda care va candida pe colegiul 7 din partea PDL”, a afirmat președintele PSD Buzău, Constantin Boșcodeală.
Totodată, liderul PSD Buzău a ținut să atragă atenția că numele candidaților stabiliți astăzi în urma votului Comitetului Executiv Județean sunt doar propuneri ale organizației PSD Buzău lăsând să se înțeleagă că Centrul poate decide să-i sprijine în final atât pe Carmen Moldovan cât și pe Ion Vasile pentru un nou mandat.
„Ultimul cuvânt în desemnarea candidaților îl va avea Comitetul Executiv Național al USL care poate decide inclusiv sprijinirea candidaților aflați pe locurile secunde în opțiunea membrilor Comitetului Executiv Județean”, a conchis Constantin Boșcodeală.

Ciprian STERIAN

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.