GALERIE FOTO: S-a terminat vacanța. Elevii au revenit, de luni, la cursuri

0
360

Elevii și preșcolarii au revenit, luni, la școală după aproape 3 luni de vacanța. Cu flori în mâini și însoțiți de părinți elevii au umplut la maxim curțile unităților de învățământ iar circulația pe străzile din oraș a fost o adevărată aventură până spre orele prânzului.
Autoritățile locale și județene ș-au împărțit pe la școlile de renume din oraș unde au participat la festivitățile de deschidere. Astfel, în timp ce primarul Constantin Toma și subprefectul Lucian Foca însoțiți de comandantul Diviziei 2 Infanterie Getica, generalul Gheorghiță Vlad au mers la deschiderea anului școlar la colegiile B.P. Hasdeu și Mihai Eminescu, președintele Consiliului Județean a preferat să fie alături de nepotul său la festivitatea de deschidere a noului an școlar de la Liceul Pedagogic „Spiru Haret”.


Printre cei mai emoționați au fost și elevii de la Colegiul Național „Mihai Eminescu” care vor trebui în scurt timp să părăsească clădirea pentru a învăța în spațiile Liceului Tehnologic „Costin Nenițescu” cât timp constructorii vor reabilita clădirea, monument istoric de pe strada Independenței. Azi, primarul Constantin Toma i-a asigurat că se va ocupa personal pentru a le face șederea cât mai plăcută și să se întoarcă în cel mai frumos liceu.
„Este o zi deosebită și mă bucur că, chiar dacă nu este prea bine, începem anul școlar aici la Eminescu. Este o provocare importanta și pentru noi si pentru voi pentru că am reușit prin intermediul unui fost elev, deputatul Marcel Ciolacu, sa obținem o suma foarte mare pentru reabilitarea, odată la 100 de ani a acestei clădiri istorice. Punem foarte mare accent pe educație pentru că dacă vrem sa transformam orașul și țara trebuie oameni educați. Până în 2030 ne dorim un oraș magnet care sa devină centru regional pe o raza de 120 de kilometri. Lucrurile au început sa se miște dar fără voi, chiar dacă nu rămâneți prea mulți pe aici pe la Buzău, dar sper ca acest lucru să se schimbe această percepție și să vedem unul din cele mai atractive orașe din țară. Mă voi ocupa personal ca din 15 octombrie să învățați în cele mai bune condiții iar peste doi ani să aveți cel mai frumos colegiu din orașul nostru”, a spus primarul Constantin Toma.

Structura anului școlar 2018-2019:
semestrul I, în perioada: 10 septembrie 2018 – 1 februarie 2019;
semestrul al II-lea, în perioada: 11 februarie 2019 – 14 iunie 2019.
Vacanţele școlare ale elevilor din toate ciclurile de învățământ sunt programate astfel în 2018 și 2019:
vacanţa de iarnă, în perioada: 22 decembrie 2018 – 13 ianuarie 2019;
vacanţă intersemestrială, în perioada: 2 – 10 februarie 2019;
vacanţa de primăvară, în perioada: 20 aprilie – 5 mai 2019;
vacanţa de vară, în perioada: 15 iunie – 15 septembrie 2019.
Pentru clasele terminale din învăţământul liceal, anul şcolar se încheie în data de 31 mai 2019, iar pentru clasa a VIII-a, în data de 7 iunie 2019.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.