Vicepreședintele Consiliului Județean, Cristinel Romanescu, a participat luni la festivitatea de deschidere a noului an școlar la Școala de Arte și Meserii „Nicolae Ioan Jilinschi” din Vernești, una din școlile care asigură elevilor săi cele mai bune condiții. Alături de primarul comunei Daniel Năstase, vicepreședintele Consiliului Județean Buzău le-a urat elevilor mult succes în noul an școlar și i-a asigurat de tot suportul instituției pe care o reprezintă.
La rândul lor elevii au mulțumit reprezentanților administrației publice locale pentru condițiile de care se bucură în școala din localitate iar bunica uneia dintre elevele școlii din Vernești a propus chiar ca părinții să contribuie financiar și nu numai la amenajarea curții unității de învățământ.
La polul opus, elevii școlii din satul Vintileanca comuna Săhăteni au început noul an școlar într-o unitate de învățământ care nu le asigură nici cele mai elementare condiții demne de secolul XXI. Acoperișul abia dacă se mai ține de restul clădirii, pereții sunt scorojiți de vreme și de umezeala care se infiltrează prin ei la fiecare ploaie, mobilierul este vechi de zeci de ani iar grupurile sanitare se regăsesc undeva în fundul curții și nu sunt racordate la rețeaua de apă sau de canalizare. Mai mult, miliardele de lei vechi investiți în urmă cu câțiva ani într-un grup sanitar nou s-au dus pe apa sâmbetei deoarece acesta s-a deteriorat văzând cu ochii chiar dacă nu a fost nicicând funcțional.
Ciprian STERIAN

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.