GALERIE FOTO: Sute de buzoieni au sărbătorit Unirea Principatelor Române la Muzeul Județean.

0

Mai bine de 500 de buzoieni au luat parte, vineri, la manifestările organizate de Consiliul Județean cu ocazia zilei Unirii Principatelor Române în curtea Muzeului Județean. Alături de buzoieni a fost prezentă și o delegație din Republica Moldova condusă  de primarul comunei Bălășești, raionul Sângerei, doamna doctor Elena Neaga. Festivitatea a fost deschisă de Muzica Diviziei 2 Infanterie Getica prin intonarea imnului de stat urmată de cuvântul președintelui Consiliul Județean și de cel al primăriței comunei Bălășești, Elena Neaga.

Ulterior mai mulți actori colaboratori ai Teatrului George Ciprian au interpretat o scenetă istorică în care au fost evocate toate momentele unirii românilor cea din 1918, cea din 1924 și prima făcută de Mihai Viteazu la 1600, momente care  au adus în fața buzoienilor personaje ca  Regele Ferdinand I și soția sa Maria, pe Alexandru Ioan Cuza și Mihai Viteazu alături de actori ai Cavaleriei Jandarmeriei. După sceneta istorică actori, autorități, invitați și buzoienii prezenți s-au prins într-o horă a Unirii care a înconjurat clădirea Muzeului Județean.

Manifestările s-au încheiat cu un spectacol folcloric pus în scenă de ansamblul Plaiurile Mioriței al Centrului Județean de Cultură și Artă iar buzoienii au intrat cu mic cu mare pentru a vizita Muzeul Județean .

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.