Un drapel lung de 150 de metri a fost purtat pe brațe de voluntari de toate vârstele sâmbătă după amiază în încercarea de a sensibiliza buzoienii în privința unirii celor două țări aflate de o parte și de alta a Prutului. Acțiunea organizată de filiala Buzău a „Platformei Unioniste Acţiunea 2012” a adunat pe Bulevardul Nicolae Bălcescu o mână de voluntari care au plimbat drapelul uriaș pe porțiunea de stradă închisă circulației autoturismelor în zilele de week-end în cadrul unei manifestări mai ample care se desfășoară în perioada 12 august – 12 octombrie 2014 sub denumirea de Lunile Tricolorului.
”Am venit astăzi aici pentru că eu cred în unirea Basarabiei cu România și cred că este o ocazie unică. Parafrazându-l pe Grigore Vieru care spunea acum zece ani că în copilărie visul lui era să petreacă concediul în străinătate, la București așa zicem și noi că visul nostru e să petrecem concediul în țară, la Chișinău. Sperăm să apucăm ziua aceea”, a spus Aurelian Manu, un pensionar din Buzău care a aflat de pe rețelele de socializare de sosirea la Buzău a tricolorului gigant.
Tricolorul de 150 metri lungime și o lăţime de 4,5 a avut inițial o lungime de 300 de metri iar pentru confecţionarea lui s-au folosit 1.350 de metri liniari de material, steagul fiind cusut de croitorese din Chişinău. Steagul a fost tăiat în jumătate și acțiuni similare celei de la Buzău au parte de o parte și de alta a Prutului urmând ca cele două bucăți de steag să se unifice la Chișinău a finalul campaniei Lunile Tricolorului.

Ciprian STERIAN

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.