GALERIE FOTO: Un colos de metal de 195 de tone, construit la Buzău, va echipa o rafinărie Bechtel din SUA

0

Un vas destinat lichefierii și tratării gazelor naturale construit de o societate din Buzău a plecat luni din Buzău cu destinația Statele Unite ale Americii. Echipamentul este primul dintr-o comandă de 6 bucăți iar proiectarea și execuția sa a durat mai bine de un an.

„Este vorba despre un vas pentru o rafinărie din SUA, un vas cu 4 schimbătoare de aluminiu destinat tratării și lichefierii gazelor naturale. Piesa are 195 de tone, 25 m lungime, 5,5 metri lățime și 7 metri înălțime și cu tot cu proiectarea a durat peste un an. În total comanda conține 6 astfel de piese. De la Buzău merge până la Oltenița, face 2 zile, mai așteaptă încă una și apoi de la Oltenița pleacă pe barje și trebuie să ajungă în postul din Corpus Christi, SUA”, a declarat managerul de proiect Adrian Constantin.

Transportul vasului este foarte dificil și doar plănuirea lui a durat aproximativ o lună și jumătate. Specialiștii firmei de transport au început pregătirea convoiului încă de la primele ore ale dimineții iar spre prânz convoiul s-a pus în mișcare, societatea care l-a construit făcând apel la firmele vecine pentru a dărâma gardurile ca să poată fi scos colosul de metal.

„Vom pleca de la Buzău pe DN2 E85 spre Urziceni apoi pe centura București până la Oltenița. Convoiul are în total 270 de tone, 7,3 metri înălțime și 25 m lungime. Transportul este dificil pentru că se face cu doua mese rotative fiecare cu cate 11 axe cu câte 8 roți pe axă. Avem cu noi asistență ENEL, Romtelecom și tot ce înseamnă firme de cablu. Planificarea transportului a durat aproximativ o luna jumătate. Cea mai mare problema este ieșirea din Buzău pentru ca sunt niște curbe mai strânse”, a declarat  Daniel Badoiu reprezentantul firmei care efectuează transportul

Pentru a fi scos din fabrica unde a fost construit și din municipiul Buzău au fost nevoie de mai bine de 5 ore. Convoiul s-a pus în mișcare la ora 12.00 și a reușit să iasă din orașul Buzău abia la ora 17.00.  Piesa va ajunge miercuri în portul Oltenița iar transportatorii se vor întoarce la Buzău pentru preluarea celei de-a doua piese. În total firma buzoiană Beta trebuie să construiască și să livreze pentru societatea Bechtel 6 astfel de piese până la sfârșitul lunii august.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.