Localităţile Mînzăleşti şi Chiliile au fost afectate, din nou, de ploile căzute duminică seară, însă un bilanț al pagubelor este în curs de realizare după cum a precizat prefectul George Sava în ședința Comitetului Județean pentru Situații de Urgență convocată luni.

În comuna  Mînzăleşti, 6 hectare de teren au luat-o la vale iar 15 gospodării sunt  afectate. Pe lângă acestea, și drumul județean a fost avariat.Autoritățile caută acum o firmă să poată demara lucrările pentru care așteaptă bani de la Guvern.

”Cele mai mari probleme s-au înregistrat la Chiliile şi la Mînzăleşti, aici s-a produs o  alunecare pe şase hectare ce afectează 15 gospodării și un drumul judeţean, în ultimele ore  s-a tasat cu aproape un metru calea de acces la drumul judeţean. Încercăm să găsim o firmă care să facă un studiu geo pentru a se începe lucrările, apoi să se deschidă, în situaţii de urgenţă, procedura de achiziţie a unor lucrări. E o  chestiune destul de amplă. Sperăm pe sprijin guvernamental pentru că nici bugetul Consiliului Judeţean, nici bugetul Consiliului Local nu pot suporta asemenea lucrări. Avem case rămase fără anexe, fără coteţe pentru animale, fără diverse acareturi pe care oamenii le-au avut pe lângă case, poduri şi podeţe luate de ape, un drum judeţean stricat pe o lungime de 2,5 kilometri”, a declarat, luni, prefectul Sava.

De cealaltă parte, primarul din Mînzăleşti, Valeriu Beșliu, spune că nu este nevoie. Cel puțin deocamdată de evacuarea locuințelor afectate.

”În satul Bâsceni este o alunecare de teren care pune în pericol casele din zonă. Acolo sunt 15 case din care două sunt mai afectate, însă nu se impune evacuarea, dar suntem în permanenţă în legătură cu cetăţenii dacă va fi cazul îi evacuăm”, a declarat primarul comunei Mînzăleşti, Valeriu Beşliu.

În localitatea Chiliile, o femeie a fost suprinsă de o viitură și era cât pe ce să fie luată de ape, fiind salvată în ultimul moment.

”A fost o rupere de nori, au căzut peste 60 de litri pe metrul pătrat, a rupt drumul judeţean, s-au rupt podeţe, un pod a fost afectat, apa a intrat în curţile oamenilor, avem multe gospodării afectate, a fost o bătrână care fusese la o vecină şi care a fost a prinsă de o viitură, dar am scos-o cu un buldoexcavator, rămăsese pe crăci aduse de viitură, am dus-o la o casă unde a dormit peste noapte. Intervenţia a fost foarte dificilă”, a declarat primarul comunei Chiliile, Sorin Zaman.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.