Autoritățile au refăcut carosabilul afectat de incendiul și explozia buteliilor de la Mihăilești pentru ca șoferii care tranzitează drumul european să nu aibă de suferitș Decizia a fost luată chiar dacă există o anchetă în curs și nu s-a stabilit clar cine poartă vina teribilului eveniment produs la sfârșitul săptămânii trecute.

„Se circulă normal la Mihăileşti acum, s-a făcut reasfaltarea acelei zone întrucât, din cauza temperaturii foarte mari, şi primul strat şi cel de-al doilea strat de asfalt a fost deteriorat. Urmează ca după finalizarea anchetei să se stabilească cui îi aparţine vinovăţia şi, implicit, cui revine obligaţia de plată a acestor lucrări”, a spus prefectul de Buzău, George Sava în ședința Comitetului Județean pentru Situații de Urgență Buzău.

Totodată, reprezentantul Guvernului în teritoriu a apreciat că pompierii au avut de învățat din catastrofa produsă în urmă cu 12 ani la câteva sute de metri distanță și consideră că angajații ISU au acționat ca la carte vineri.

„Şi-au făcut pe deplin datoria. Explozia de la Mihăileşti din 2004 a fost un moment zero, un moment de cotitură, din care pompierii au învăţat. Acum au acţionat ca la carte”, a spus prefectul judeţului Buzău despre pompierii care au intervenit la Mihăilești pentru lichidarea incendiului la camionul cu peste 800 de butelii.

Vineri, un TIR încărcat cu circa 800 de butelii a luat foc în localitatea Mihăilești, de la o anvelopă a autovehiculului. Pompierii au acționat inițial cu cinci autospeciale ulterior numărul acestora  fiind suplimentat la opt din care două au venit de la Urziceni. La sosirea pompierilor  încărcătură ardea iar buteliile au început să explodeze rând pe rând astfel că forţele de intervenţie au fost nevoite să se retragă.

În zorii zilei de 24 mai 2004, în aceeaşi localitate dar la aproximativ 700 de metri distanță, un camion care transporta azotat de amoniu a fost a explodat de la un incendiu omorând 18 persoane şi rănind grav alte 13.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.