Fostul primar al comunei Merei, și fost consilier local în mandatul 2012-2016, este suspectat de Agenția Națională de Integritate de conflict de interese administrativ şi penal, după ce a votat în februarie 2014 pentru adoptarea unei hotărâri de consiliul local privind închirierea suprafețelor de pajiști disponibile din domeniul privat al comunei pășune de care a beneficiat ulterior fiica sa.

În perioada exercitării mandatului, a participat la data de 27 februarie 2014 la deliberarea și adoptarea Hotărârii Consiliului Local Merei privind închirierea suprafețelor de pajiști disponibile din domeniul privat al comunei. La data de 28 aprilie 2014, ulterior adoptării acestei hotărâri, Primăria comunei Merei (reprezentată legal prin primar Chircă Ștefan) a încheiat cu fiica persoanei evaluate două contracte de închiriere pentru suprafețele de pajiști aflate în domeniul  privat al comunei Merei. Persoana evaluată a încălcat, astfel, dispozițiile art. 75, lit. a) și art. 77 din Legea 393/2004 și art. 46, alin. (1) din Legea nr. 215/ 2001. Agenția Națională de Integritate a sesizat Parchetul de pe lângă Judecătoria Buzău în vederea verificării indiciilor privind săvârșirea de către FĂTU ION a infracțiunii de conflict de interese, prevăzută de art. 301 din Codul Penal al României”, se arată în comunicatul Agenției Naționale de Integritate.

Ion Fătu, fostul primar al comunei Merei a candidat din nou pentru prima funcție din comună la alegerile locale din 5 iunie din partea PSRO.

 

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.