Președintele PNL Buzău, Ovidiu Anghel, este de părere că organizația pe care a condus-o a scos un scor rezonabil la alegerile locale chiar dacă nu a obținut nimic din ceea ce și-a asumat la preluarea mandatului adică nici câștigarea Primăriei, nici a Consiliului Județean și nici măcar a unui număr de consilieri care să conteze în ecuația politică la nivel județean sau municipal.

Conform lui Anghel, conducerea PNL este chiar mai mulțumită de rezultatele obținute de PNL la Buzău decât este el însuși considerând cei 23 la sută obținuți de PNL drept „un procent bun” procent pentru care președintele desemnat în luna martie a acestui an trebuie menținut pe post.

„Județul Buzău a fost menționat la organizațiile care au avut rezultate bune, rezonabile dacă mă întrebați pe mine. Înainte de ședința Biroului Politic mi-am depus mandatul de președinte unic în fața domnului Atanasiu și a secretarului Ilie Bolojan dar dânșii mi-au respins demisia. Mai mult,  ca să lămurim diferitele speculații, am făcut gestul de onoare de care vorbeam iar ieri în ședința Comitetului Județean al PNL Buzău din care fac parte toți președinții de organizații unde mi-am depus mandatul solicitând votul de încredere iar demisa mi-a fost respinsă și  votul de încredere mi-a fost acordat în unanimitate”, a spus președintele PNL Buzău, Ovidiu Anghel.

Așadar, președintele înscăunat  la începutul anului la șefia PNL rămâne pe funcție și își propune să muncească pentru a duce organizația către noi succese mai ales că rezultatele obținute au făcut-o să urce pe locul 36 în clasamentul filialelor.

„Ne-am propus tot ieri sa facem o analiza a fiecărei organizații în parte. Personal consider acest rezultat unul rezonabil și ne oferă oportunitatea să avem ca obiectiv intrarea la Guvernare. Ne vom apuca de muncă, munca de opoziție împotriva PSD  prin cei 270 de consilieri locali pe care ii avem. Scorul politic este 22.36% iar filiala Buzău nu ai este pe ultimul loc ci a urcat 11 puncte.

Ceva mai rezervat în aprecieri. Ioan  Caton Mateeșescu a declarat că rezultatul PNL la Buzău este unul slab cel puțin în ceea ce privește numărul de primari. Cu toate acestea Mateeșescu pune eșecul partidului pe seama votului într-un singur tur de scrutin.

Trebuie să recunoaștem că în ceea ce privește numărul de primari avem un scor slab. Dacă alegerea primarilor se realiza în 2 tururi obțineam sigur peste 10 mandate având în vedere că sunt localități unde am pierdut la scoruri foarte mici de la 5 voturi la câteva zeci de voturi”, a declarat Ioan Caton Mateeșescu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.