Președintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, lider al PLR și candidat independent la președinția României s-a aflat marți într-o vizită electorală la Buzău unde a vizitat două fabrici și s-a întâlnit cu aproape 300 de simpatizanți la Sala Mare a Consiliului Județean. Vizita electorală a celui de-al doilea om în stat a fost una de bun simț și nu s-a remarcat prin atacuri acide la adresa adversarilor politici, fiind în schimb un prilej numai bun pentru liderul interimar al PLR Buzău, Gheorghe Vlase, devenit liberal grație ordonanței ce a permis transferul aleșilor locali către alte partide, de a-și face imagine. Practic de când a pus piciorul în oraș, Tăriceanu nu a fost slăbit nici o clipă de Vlase care a venit în fugă alături de șeful său de partid chiar și atunci când acesta și-a sărutat soția și care a reușit performanța de a încurca chiar și echipa de imagine venită de la București cu președintele Senatului atunci când acesta a fost întâmpinat de susținători în holul Sălii Mari a Consiliului Județean.
Staff-ul PLR Buzău în frunte cu Gheorghe Vlase l-a întâmpinat pe Călin Popescu-Tăriceanu la poarta fabricii Martelli Europe unde cel de-al doilea om în stat a fost coborât din mașină chiar dacă delegația era așteptată de directorii fabricii la intrarea în clădirea de birouri. La fel ca o umbră Vlase l-a flancat pe șeful său de partid când pe o parte când pe cealaltă ca nu carecumva să existe imagine surprinsă de camerele de televiziune în care liderul buzoian al PLR să nu apară.
A urmat apoi deplasarea la o altă societate buzoiană, Romplast-Recomplast, acolo unde liberal-reformatorii din Buzău în frunte cu ex-conservatorul Gheorghe Vlase și cu fostul membru în Biroul Politic Municipal al PSD Buzău, Sorin Burlacu, au adus în curtea fabricii un microbuz cu susținători, în mare parte adolescenți, lucru remarcat de altfel și de Călin Popescu Tăriceanu.
„…în încheiere vreau să vă spun că mă bazez pe votul dumneavoastră sau mai bine zis al părinților dumneavoastră pentru că observ că mare parte sunteți tineri” le-a spus Călin Popescu-Tăriceanu susținătorilor adunați în curtea Romplast-Recomplast.
Pe finalul vizitei electorale, Tăriceanu s-a întâlnit la Sala Mare a Consiliului Județean cu aproape 300 de membri și simpatizanți cărora le-a vorbit, sub privirile tinerei soții originare din Buzău, despre ideea sa „România, cea de-a 7-a putere economică a Uniunii Europene”.
Discursul lui Tăriceanu a fost precedat de cel al lui Vlase, care a ținut să reamintească audienței „câte măsuri bune a luat Guvernul Tăriceanu in perioada 2004-2008”, dar care a omis să spună în ce partid activa la vremea respectivă. Cu discursul său, proaspătul liberal-reformat de la Buzău a reușit să plictisească mare parte din audiență, unii dintre spectatori, printre care s-a aflat și fostul primar din Nehoiu, Alexandru Corcodel, chiar ațipind, fiind treziți doar de baloanele care pocneau din când în când.

Ciprian STERIAN

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.