La doar câteva luni după ce a luat naştere, Şcoala de Fotbal ,,Vulturul Nehoiu” a reuşit să îşi treacă în palmares prima performanţă. Aceasta a fost obţinută zilele trecute cînd copiii pregătiţi de Daniel Niculescu(Pito) şi-au adjudecat turneul desfăşurat în cadrul programului ,,Fotbalist în satul meu”, finanţat de Consiliul Judeţean şi Asociaţia Judeţeană de Fotbal Buzău. Găzduită de baza sportivă a clubului ,,Vulturul”, competiţia rezervată copiilor născuţi în 2003 şi 2004 a adus la start pe Luceafărul Bucureşti care a efectuat un cantonament în zonă şi două dintre grupele antrenate de ,,Pito”. În primul meci, Şcoala Vulturul II a pierdut cu 0-3 în faţa formaţiei bucureştene ,,dirijată” de pe margine de Mihai Alexandru. Următoarea partidă a fost una în care micii fotbalişti de la clubul gazdă s-au duelat între ei, victoria revenind celor de la Vulturul I cu scorul de 5-1.Echipa din Nehoiu a confirmat şi în confruntarea cu Luceafărul Bucureşti, adversară pe care a ,,zdrobit-o” cu un neverosimil 9-1, principalul marcator fiind Gabriel Niculescu, jucător ce avea să devină şi golgeterul turneului.

La festivitatea de premiere oficiată de preşedintele A.J.F.Buzău, Pompiliu Coşconea, câştigătoarea competiţiei, Şcoala de Fotbal Vulturul I a primit pe lângă trofeu un rând de echipament şi o minge. Celelate două echipe au fost şi ele răsplătite cu diplome şi mingi fiind acordate şi premii speciale cum ar fi: cel mai bun jucător(Andrei Marcu-Luceafărul Bucureşti), cel mai bun portar(Teodor Moldoveanu-Vulturul I) şi golgheterul competiţiei cu şapte reuşite (Gabriel Niculescu-Vulturul I).

Echipa care şi-a adjudecat trofeul a avut în componenţă următorii jucători:

Moldoveanu, Minoiu, State, Porceanu, Niculescu, Popescu, Mihăică, Ileana.

,,Fără să fiu lipsit de modestie, pot spune că acest turneu a fost unul reuşit din toate punctele de vedere, dovadă calitatea meciurilor disputate precum şi numărul mare de spectatori. Ne bucurăm tare mult că am reuşit să câştigăm trofeul deşi la început nu credeam acest lucru. A fost o surpriză dar sperăm ca performanţa obţinută astăzi(n.r.duminică) să constituie un imbold pentru copiii noştri în ceea ce priveşte abordarea următoarelor competiţii”, ne-a declarat antrenorul echipei Vulturul Nehoiu, Daniel Niculescu.

 

Cine este Daniel Niculescu?

 

Crescut de Gloria Buzău şi debutant în Divizia B,la doar 16 ani şi jumătate, Daniel Niculescu(atacant) care a mai jucat la Petrolul Berca, Turistul Pietroasa, Metalul Buzău şi Foresta Nehoiu actualmente Carpaţi împreună cu un om de afaceri din zonă, Alin Mihail Tacea(32 ani) şi asociatul acestuia, Romică Azoicăi a pus bazele înfiinţării unei şcoli de fotbal. Este vorba de spre ,,Vulturul Nehoiu”, club care a luat fiinţă în aprilie 2013. Obiectivul îl reprezintă atragerea copiilor către fotbal şi evident, descoperirea unor jucători talentaţi care apoi să fie promovaţi la echipele de seniori. În momentul de faţă la Şcoala de Fotbal ,,Vulturul Nehoiu” desluşesc tainele sportului rege, aproximativ 50 de copii cu vârste cuprinse între 6 şi 13 ani. Clubul dispune de o bază sportivă modernă(teren sintetic,vestiare dotate cu duşuri dar şi un bar) investiţie care se ridică la aproximativ 120.000 de euro, după cum ne-a declarat preşedintele Alin Mihail Tacea care este şi proprietarul pensiunii,,Piatra Mare”din Nehoiu. Surprinzător, patronul ,,vulturilor” nu a avut tangenţă cu fotbalul însă la insistenţele lui Niculescu s-a implicat în fotbal şi speră ca într-o bună zi să apară şi rezultatele iar pentru asta face apel şi la alţi oameni de afaceri care vor să sprijine acest sport. Copiii care vor să practice sportul rege la clubul ,,Vulturul Nehoiu” plătesc o taxă de 50 lei pe lună benficiind în schimb de condiţii bune. Se poate spune că odată cu înfiinţarea acestei şcoli, fotbalul juvenil din Nehoiu renaşte iar pe lângă preşedintele Tacea, un sprijin este acordat şi de Primărie.

Adrian SOARE

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.