Ziua Armatei României a fost marcată, vineri, la Buzău, prin două ceremonii militare şi religioase cu depuneri de coroane de flori, desfăşurate la „Cimitirul Eroilor” şi Monumentul „Ostaşului Erou” din localitatea Siriu.
La Buzău, ceremonia s-a desfășurat la la Monumentul « Regimentul 48 Infanterie » din parcul Eroilor acolo unde pe lângă militarii din Garnizoana Buzău au participat președintele Consiliului Județean, Cristi Bîgiu, primarul municipiului Buzău, Constantin Boșcodeală, șefi de deconcentrate, deputați dar și Înalt Preasfințitul Ciprian Arhiepiscopul Buzăului și Vrancei. Evenimentul a debutat cu un ceremonial religios oficiat chiar de către IPS Ciprian urmat de depunerea de coroane și defilarea militarilor.
La Siriu marcarea Zilei Armatei Române a debutat cu o serie de alocuțiuni urmate de o depunere de coroane pentru ca în final elevii școlilor gimnaziale din Nehoiu și Siriu să susțină un spectacol literal-artistic.
Sărbătoarea Zilei Armatei României s-a încheiat seara, cu retragerea cu torţe a militarilor din Garnizoana Buzău ce s-a desfășurat pe traseul Piața Daciei-Aleea Trandafirilor- Bulevardul Unirii –Intersecția cu strada Stadionului.
Ciprian STERIAN

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.