bicicleta triatlon
O tânără de 25 de ani, din Buzău, care a căzut, sâmbătă, de pe bicicletă, pe versantul dâmboviţean al Masivului Bucegi, şi s-a accidentat grav la cap a fost transportată la Spitalul „Bagdasar Arseni” din Bucureşti, transmite corespondentul MEDIAFAX. Potrivit reprezentanţilor Salvamont Dâmboviţa, victima venise la munte împreună cu soţul său şi cu o prietenă, iar cei trei au lăsat autoturismul în zona Cabana Dichiu, de unde au pornit cu bicicletele către zona Padina-Peştera.
În zona Turbăriei Lăptici, cu carosabil acoperit de un strat subţire de polei, tânăra aflată pe bicicletă, neechipată corespunzător, s-a dezechlibrat şi a căzut, iar în urma impactului fata a suferit un traumatism cranio-cerebral, soţul acesteia cerând ajutor prin Serviciul Unic de Urgenţă 112.
„Am fost solicitaţi, tânăra avea nevoie de ajutor în zona Turbăriei Lăptici. Acolo, echipa noastră a găsit o fată de 25 de ani cu un traumatism în zona capului, în urma căderii de pe bicicletă, iar salvamontiştii dâmboviţeni au fost cei care i-au acordat primul ajutor tinerei. Nu avea nici echipament adecvat, iar in perimetrul unde s-a produs accidentul carosabilul era acoperit cu polei. I-am acordat primul ajutor, era conştientă, fiind preluată de o salvare de la Fieni şi urma să fie dusă la spitalul din Pucioasa”, a declarat şeful Serviciului Salvamont Dâmboviţa, Doru Diaconescu.
Potrivit sursei citate, în drum spre spital, în zona Cuibul Dorului, starea tinerei s-a înrăutăţit, astfel că a fost luată decizia ca fata să fie transportată la Spitalul Orăşenesc din Sinaia, distanţa fiind mult mai mică.
„Acolo, medicii, după o evaluare a stării de sănătate, destul de gravă, cu un traumatism cranio-cerebral, au examinat-o, au stabilizat-o şi au decis să o trimită pe tânără la un spital din Capitală”, a declarat Diaconescu.
Mediafax

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.