GALERIE FOTO: Emoții în ședința Consiliului Județean. Un erou, printre aleși

0
376

Președintele Consiliului Județean Buzău, Petre Emanoil Neagu, a înmânat, miercuri, placheta și diploma de Cetățean de Onoare al Județului Buzău militarului Bogdan Dragomir, rănit la începutul lunii mai în teatrul de operații din Afganistan.

Bogdan Dragomir a răspuns prezent invitației lansate de președintele Consiliului Județean Buzău, Petre Emanoil Neagu,  pentru a-i fi înmânate distincțiile conferite de celălalt consiliu județean în ultima lună de mandat.

Dragomir a venit însoțit de comandantul Unității de Operații Speciale din Buzău, colonelul Virgil Florescu, de părinți și de logodnica sa cu care care urmează să se căsătorească civil la sfârșitul acestei săptămâni.

Președintele Consiliului Județean, Petre Emanoil Neagu i-a oferit militarului diploma și placheta de Cetățean de Onoare după care i-a oferit logodnicei militarului  un coș cu trandafiri în culorile drapelului național.
Bogdan Dragomir a mulțumit autorităților județene pentru titlul conferit, deși a declarat că nu își dorea să fie în această situație.

“Acest titlu este o onoare foarte mare pentru mine și deși nu am vrut să ajung în această situație, familia și comandantul meu sunt foarte mândri de mine. A fost destul de dificil să trec peste acel moment dar cu ajutorul familiei care a fost alături am reușit să trec peste. Sper ca după o perioadă de recuperare să pot să revin. Nu sunt eu în măsură să comentez ce s-a petrecut acolo. Cei doi camarazi pe care i-am pierdut îmi erau frați. E foarte greu să pierzi un frate. Dacă voi mai fi în măsură să plec în misiuni în teatrele de operații o voi face pentru că asta îmi este meseria”, a declarat Bogdan Dragomir.

Militarii Adrian Vizireanu şi Iulian Dumitrescu au fost ucişi, iar Bogdan Dragomir a fost rănit, în 7 mai, când persoane purtând uniforma forţelor de securitate afgane au deschis focul în timpul unei misiuni de instruire a poliţiştilor afgani, într-o bază de pregătire din apropierea localităţii Kandahar.

Adrian Vizireanu şi Iulian Dumitrescu au fost înaintaţi post mortem în gradul de sublocotenent şi au fost decoraţi de preşedintele Klaus Iohannis. Totodată, ei au primit distincţia de cetăţean de onoare al judeţului Buzău.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.