Buzăul a purtat noroc și de această dată handbaliștilor de la HCM Constanța care au obținut aseară prima victorie în grupele Ligii Campionilor, menținându-se astfel în lupta pentru calificarea în optimi. Într-un meci de totul sau nimic, campioana României s-a impus categoric la scor în fața slovenilor de la Celje Lasko cu scorul de 22-17.De departe cea mai mare contribuție la reușita acestui rezultat a avut-o portarul Mihai Popescu aflat într-o formă de zile mari și care, așa cum promitea cu o zi în urmă, a încasat mai puține goluri decât adversarii. Practic, în prima repriză încheiată cu scorul de 10-5, Popescu nu a primit decât 4 goluri din care unul din 7 metri.
Astfel, cea de-a 100-a partidă disputată în Liga Campionilor, marcată de altfel la începutul meciului prin oferirea de trofee jucătorilor care au fost prezenți în toate cele 100 de meciuri, a fost una de un real succes pentru echipa de la malul mării care revine astfel în lupta pentru calificarea în optimile Ligii Campionilor. Cele mai multe goluri ale partidei au fost marcate de Cutura, 4, Humet 3, Dragicevici 3, Val Sancho 3, Buricea 3, Angelovski 2, Stavrositu 2, Csepreghi 1,Sadoveac 1 de la HCM Constanța iar de la oaspeți Lekai 3 goluri, Skube 3,Zvizej 3,Mackovsek 3, Marguc 2, Zelenovici 2, Mlakar 1.
La finalul partidei, eroul meciului, Mihai Popescu, a declarat că partida disputată la Buzău a fost extraordinară și speră în continuare la meciuri cel puțin la fel de bune.
„A fost extraordinar, m-au ajutat şi colegii şi le mulţumesc. Sper să jucăm la fel de bine de acum încolo. Trebuie să fiu sănătos în primul rând şi să dau cât mai multe pentru echipă. Lupta pentru calificare este foarte complicată, dar sper să nu mai facem meciuri slabe. La fiecare meci o să jucăm pentru victorie”, a declarat Mihai Popescu.
La partida disputată în Sala Sporturilor „Romeo Iamandi” au asistat aproape 1300 de spectatori, între aceștia aflându-se și jucătorii echipei de handbal Dinamo București însoțiți de Petre Cozma, tatăl regretatului handbalist Marian Cozma.
Următorul meci pe care HCM Constanța îl va disputa în grupa B va fi pe 15 noiembrie în compania spaniolilor de la Atletico Madrid pe care îi vor întâlni și pe 25 noiembrie în capitala Spaniei iar ultimul meci din acest an se va disputa tot la Buzău, pe 19 noiembrie în compania formației IK Savehof.

Ciprian STERIAN

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.