Noii reprezentanți ai Guvernului în teritoriu au fost instalați astăzi în funcții și au depus jurământul de credință, în prezența directorului general al Direcției de Relații cu Instituțiile Prefectului din cadrul Ministerului Administrației și Internelor, Mihai Constantin. După citirea ordinelor de eliberare din funcție a vechii echipe, noul prefect, Gabriel Baltă, și subprefectul Vasile Alecu, aflat la cel de-al doilea mandat de subprefect, au depus jurămintele de credință în fața majorității directorilor de deconcentrate dar și a invitaților aflați în număr mare în Sala Dumitru Filipescu a Consiliului Județean Buzău.
Vădit emoționat de importanța evenimentului, Gabriel Baltă, a încurcat putin termenii, considerându-se, chiar și pentru câteva clipe perfect: „Eu, Baltă Gabriel Dragoș, numit în funcția de perfect al….prefect al județului Buzău…”
După Gabriel Baltă a venit rândul subprefectului Valeriu Alecu să depună, pentru a doua oară, jurământul de credință iar fostul prefect Paul Beganu cât și ex-subprefectul Valeriu Ungureanu au ținut să le ureze proaspeților înscăunați la conducerea Instituției Prefectului să se bucure de un mandat mai ușor și s[-și facă treaba cât mai bine cu putință.
La final, proaspătul prefect a acordat un scurt interviu în care a ținut să atragă atenția că nu a făcut niciodată politică și că își dorește să facă doar administrație în fruntea Instituției Prefectului.
„Nu am făcut politică niciodată. Vin direct din administrație, am experiența a 17 ani de administrație în cadrul Primăriei Buzău și studii de Administrație Publică la SNSPA. Voi verifica cu serviciile Prefecturii ce documente sunt de semnat și în ce stadiu se află și nu stiu deja cu ce anume voi începe. Abia am discutat cu fostul prefect și subprefect chestiuni de predare-primire. Am auzit în presă că ar trebui să dau un ordin prin care să demit primarii plecați de la un partid la altul și ceea ce pot să vă spun acum este că voi verifica legalitatea acestor situații și voi acționa în consecință”, a declarat noul prefect, Gabriel Baltă.

Ciprian STERIAN

[audio:http://www.observatorulbuzoian.ro/wp-content/uploads/2012/05/Gabriel-BALTA.mp3|titles=Gabriel BALTA-Juramant]

1 COMENTARIU

  1. Pai cum ramanie cu experienta in administratie?
    Si la SNSPA nu a invatat sa administreze prefectura? Cred ca acolo trebuia sa invete administratie publica si nu managementul firmei care vinde pe botul masinii.

    Cred ca ne vom distra bine, doar suntem contribuabili si deci am platit specatcolul.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.