Reprezentanții Consiliului Județean Buzău caută soluții pentru a găsi o cale de a putea asigura aprovizionarea cu alimente și eventual transportul persoanelor cu probleme de sănătate din satele Terca și Ploștina acolo unde, de joi dimineață, legătura dintre cele două localități și comuna Lopătari a fost întreruptă după ce apele învolburate ale pârâului Slănic au distrus una din culeele podului construit în urmă cu 15 ani. În zona afectată a ajuns joi și președintele Consiliului județean, Cristi Bîgiu, însoțit de deputatul George Scutaru și de vicepreședintele Consiliului Județean, Cristinel Romanescu, care au dat asigurări că cele 1400 de persoane blocate în satele Terca și Ploștina reprezintă o prioritate majoră pentru administrația județeană și că se caută soluții pentru a se putea rezolva de urgență problema accesului către localitățile afectate.
„Așteptăm să sosească la fața locului Direcția Tehnică, să vedem cum putem găsi o variantă de urgență să refacem legătura pentru alimente și pentru a putea transporta eventualele persoane care ar avea probleme. Principala prioritate sunt cele 1400 de persoane care trăiesc dincolo de ruptură. Când va trece viitura vom vedea cum putem ajuta Primăria să intervină pentru a reface legătura dintre cele două sate . Până mâine însă, trebuie găsită o variantă de urgență, apoi vom decide ce trebuie făcut. Nu se poate spune la acest moment despre ce soluție va fi vorba pentru că apa este mare iar configurația terenului se poate schimba de la o ora la alta. Vom vedea în funcție de cum va fi vremea ce trebuie făcut pentru că debitul apelor este crescut în tot județul însă, în nici o zonă situația nu este atât de gravă ca aici”, a declarat președintele Consiliului Județean, Cristi Bîgiu.
Odată cu președintele Consiliului Județean în zonă și-au făcut apariția și reprezentanții firmei de construcție care a realizat podul în urmă cu 15 ani. Specialiștii  au dat asigurări că  podul va putea fi refăcută rapid dar numai după ce debitul apelor va scădea și după ce cursul pârâului Slănic va fi deviat prin albia inițială.
Până atunci însă, președintele Consiliului Județean Cristi Bîgiu a luat legătura cu generalul de brigadă Niculae Ciucă, comandantul Diviziei 2 Infanterie Getica pentru amplasarea în zonă a unor poduri militare de genul celor folosite în vara anului 2005 la Mărăcineni.
„Am discutat deja cu domnul general Ciucă și dacă debitul apei va scădea există posibilitatea ca armata să ne ajute să refacem legătura dintre cele două localități pentru a asigura aprovizionarea cu alimente a populației și acordarea primului ajutor dacă va fi nevoie”, a declarat președintele Consiliului Județean, Cristi Bîgiu.
Pentru a asigura accesul în zona satelor Terca și Ploștina reprezentanții ISU au decis, joi după-amiază, să trimită autospeciala șenilată din dotarea ISU Buzău la Lopătari pentru a fi mai aproape în cazul în care va fi nevoie de intervenția sa.
Ciprian STERIAN

2 COMENTARII

  1. Chestier asta cu inundatiile ,cu publicitatea meteo politica o pot intelege,dar asta cu videoclipul lui Ciolacu n o mai inteleg,cum naiba puteti promova impostura,lipsa de caracter,duplicitatea,incultura si nu in ultimul rind impostura.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.