Gabriel Balta videoconferinta

Situație de-a dreptul jenantă la videoconferința organizată joi pe tema inundațiilor și viiturilor care au lovit mai multe județe din țară. Prefectul de Buzău, Gabriel Baltă, a fost urecheat serios de vicepremierul Liviu Dragnea pe motiv că nu a ieșit din birou pentru a se duce în mijlocul oamenilor afectați de viituri și izolați de restul lumii.

Baltă a fost muștruluit serios de Dragnea care i-a dat directive clare să iasă din birou și să nu mai aștepte, la căldurică, informările de la cei care se află în zonele cu probleme.

Iată o parte din lecția oferită prefectului de Buzău, Gabriel Baltă, de vicepremierul Liviu Dragnea

Prefect Buzău: ”Avem reprezentanți ai ISU la fața locului, nu vor pleca de acolo până nu se rezolvă situația. Am înțeles că oamenii au provizii pentru 48 de ore”.

Vicepremier: ”De unde ați înțeles?”

Prefect Buzău:  ”De la reprezentanții ISU care sunt la fața locului și de la președintele Consiliului Județean care a ajuns la fața locului”.

Vicepremier: ”Dumneavoastră de ce nu ați ajuns acolo?”

Prefect Buzău: ”Nu am plecat, ăăăă,  când a fost anunțată videoconferința”.

Vicepremier: ” Putea să rămână un subprefect și să mergeți acolo. Aveți 1400 de oameni izolați,  nu e în regulă să spuneți am auzit sau cred. Vreau să fiți sigur că oamenii de acolo au alimente și apă și tot ce le trebuie. Dacă vă depășește, cereți sprijin la București și veți primi”.

Prefect Buzău: ”Am înțeles”.

Vicepremier: ” Când ajungeți dumneavoastră acolo să ne anunțați și pe noi”.

Prefect de Buzău: ”Am înțeles”.

Așadar, vrând, nevrând, prefectul de Buzău, Gabriel Baltă, și-a abandonat biroul călduț din Prefectură  și a plecat pe teren.

1400 de suflete din satele Terca și Ploștina sunt izolate de joi dimineață după ce pârâul Slănic s-a umflat și a distrus drumul care leagă cele două localități de comuna Lopătari.  Practic, în acest moment la acești oameni nu se mai poate ajunge nici măcar pe vreo punte pietonală. Ei au magazine în zonă de unde să-și facă provizii  însă dacă drumul nu va fi reparat în următoarele 2 zile, alimentele se vor sfârși.

Autoritățile așteaptă acum ca apele să se retragă pentru a putea interveni. Prezent în zona afectată de viituri, președintele Consiliului Județean Buzău, Cristi Bîgiu, a anunțat că se ia în calcul amplasarea unor poduri militare care să facă legătura, din nou, între satele Terca și Ploștina și comuna Lopătari.

Cristina Dinulescu

1 COMENTARIU

  1. Politic,se ascute,lupta in usl,care Mai de care vrea imagine publica,dragnea ii trage un avertisment indirect lui boscodeala,sugerind cine este seful,iar Prefectul ,un personaj invizibila,docil,cu capul plecat,fara personalitate asteptind ordinele de la palatului comunal,ramine de vazut ce se va intimla cu lopatarenii,ca de obicei nimic,vorbe si atit.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.