În cadrul programului iniţiat de Ministerul Apărării Naţionale, „Ziua Armatei României în şcoli”, militarii din Garnizoana Buzău în colaborare cu Biroul Informare Recrutare – Buzău, au organizat în data de 17 octombrie 2013, începând cu orele 12.00, la Colegiul Naţional „Bogdan Petriceicu Hasdeu” din Buzău, o prezentare a domeniului de activitate şi oferta educaţională.
Comandantul Grupului 4 EOD a explicat că în meseria lor nu există situaţie mai uşoară sau mai grea. Toate sunt tratate cu foarte mare atenţie, cu foarte mult profesionalism. Chiar dacă pentru cei care nu sunt familiarizaţi cu această specialitate, pare o joacă, pentru militarii buzoieni de la EOD lucrurile sunt foarte serioase. În caz real ei nu pot greşi decât o singură dată.
Acest lucru a fost confirmat şi de militarii buzoieni care de-a lungul anilor au fost o prezenţă constantă în teatrele de operaţii din Afganistan, Kosovo sau au participat ca observatori ONU în Cornul Africii.
Echipamentele moderne de transmisiuni (voce, multimedia, date) prezentate de Batalionul 47 Comunicaţii şi Informatică au stârnit interesul tinerei generaţii.
Alături de trupele terestre participante la actrivitate, Şcoala de Aplicaţie pentru Forţele Aeriene „Aurel Vlaicu”, Boboc-Buzău a reuşit prin expunerea scaunului giroscopic să capteze interesul elevilor.
Reprezentanţi ai Biroului Informare Recrutare – Buzău au prezentat elevilor de la Colegiul Naţional „Bogdan Petriceicu Hasdeu”, avantajele alegerii carierei militare, oferindu-le prilejul de a afla cum pot accede pe linia carierei militare atât pentru învăţământul liceal cât şi pentru cel universitar, în instituţii care contribuie la o dezvoltare armonioasă şi formarea unor caractere puternice.
Şi pentru ca toate acestea să aibă un sens, în timpul unei ore de istorie, a fost prezentat Drapelul de luptă al Batalionului 47 Comunicaţii şi Informatică „General Nicolae Petrescu”, simbol al curajului, dârzeniei şi devotamentului faţă de valorile incomensurabile ale neamului.
Ţinuta, armamentul, tehnica prezentată, exerciţiile de îndemanare au probat profesionalismul militarilor buzoieni captând atenţia elevilor şi cadrelor didactice, promovând astfel schimbul de valori între cele două instituţii.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.