Corn si lapte
Peste 420 de operatori economici de pe raza judeţului Buzău au fost controlați în luna septembrie de inspectorii Direcţiei Sanitare Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor Buzău. În urma controalelor s-au constatat atât abateri minore pentru care s-a dispus remedierea intr-un anumit termen cât și neconformități soldate cu amenzi în 45 de cazuri. Patru societăți au primit amenzi în cuantum de 5600 lei pentru: etichetare necorespunzătoare, depozitarea produselor alimentare în condiții improprii, nerespectarea programului de auto control, nedeținerea de contracte valabile cu o unitate de neutralizare a subproduselor nedestinate consumului uman, iar alți 41 de agenți economici au fost sancționați cu avertismente pentru: neactualizarea documentelor sanitare veterinare specifice, lipsa procedurilor referitoare la eliminare deșeurilor, imposibilitatea oferirii de garanții scriptice referitoare la activitățile de igienizare.
Totodată inspectori sanitar veterinari au luat la puricat unitățile de învățământ unde se desfășoară activități supuse controlului sanitar veterinar și pentru siguranța alimentelor. Astfel, au demarat și vor fi organizate în continuare controale atât la nivelul unităților de vânzare cu amănuntul din incinta sau vecinătatea unităților de învățământ precum și în blocurile alimentare ale creșelor, grădinițelor sau internatelor care își desfășoară activitatea pe raza județului Buzău. Nu în ultimul rând școlile vor fi monitorizate de inspectorii DSVSA pentru a se constata dacă sunt respectate normele sanitare veterinare specifice, în ceea ce privește derularea programului Guvernamental ”Cornul și laptele”.
„În funcție de neconformitățile ce vor fi descoperite, a gravității acestora în raport direct cu riscul pentru siguranța alimentelor și implicit sănătatea publică inspectorii Direcției Sanitare Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor Buzău vor manifesta toleranță zero aplicând întocmai legislația din domeniu, sancțiunile ce vor aplicate putând merge de la amenda contravențională la suspendare activității pe perioade limitate de timp sau în anumite circumstanțe chiar la interzicerea activității.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.