Astăzi la Biblioteca Judeţeana a avut loc lansarea de carte a domnului George Bratu, eveniment ce face parte dintr-o serie de acţiuni dedicate Zilei Internationale a Persoanelor cu Dizabilitati. Oamenii cu dizabilităţi, sunt deseori marginalizaţi de ceilalţi.Adunarea Generala a proclamat ziua de 3 decembrie drept Ziua Internationala a Persoanelor cu Dizabilitati (rezolutia 47/3).Acest eveniment a fost suţinut de Eduard Dumitraşcu deoarece doreşte ca ȋntreaga lume să devină mai responsabilă ȋn ceea ce priveşte integrarea persoanelor cu dizabilităţi.
Persoanele cu handicap se confruntă cu multe dezavantaje în societate şi sunt adesea supuse stigmatizării şi discriminării. Ele rămân în mare măsură marginalizate, sunt în mod disproporţionat cele mai sărace, fiind adesea şomeri şi avand rate mai mari de mortalitate. În plus, ele sunt în mare parte excluse din procesele civile şi politice şi nu au drept la replica în probleme care îi afectează pe ei sau societatea.
Domnul George Bratu se înscrie în categoria persoanelor excepţionale, care au decis să îşi depăşească limitele şi să îi inspire pe alţii prin curaj şi tenacitate. Profund impresionat de tăria de caracter de care dă dovadă domnul Bratu, Eduard Dumitraşcu a venit în sprijinul acestui eveniment despre care a declarat: “O carte extraordinară ca demers, este o carte motivaţională. Un orb, o persoana care nu se poate intrega în societatea noastră, şi ştiţi foarte bine de ce, pentru ca sunt daţi la o parte, sunt trimişi la marginea societăţii, nu numai că îşi depăşeşte propria condiţie, nu numai ca este realizat profesional, familiar, dar scrie o carte motivaţională pentru noi , cei care ne considerăm normali şi care îi dăm la o parte pe ei. “
Din păcate un eveniment atât de remarcabil a fost tulburat zilele trecute prin intervenţia domnului viceprimar Fănică Bârlă, care l-a ameninţat pe domnul Bratu ca până seara să dea jos toate afişele prin care îşi promova acţiunea dedicată Zilei Internaţionale a Persoanelor cu Dizabilităţi, pentru simplu motiv că apare menţionat în afiş şi numele domnului Eduard Dumitraşcu. Iniţiativa menţionării numelui domnului Dumitraşcu, nu a fost o cerinţă a acestuia ci a venit din partea domnului George Bratu ca un gest de mulţumire. Domnul Bratu şi-a justificat gestul susţinând că nu se face cu nimic vinovat pentru simplu fapt că data celebrării Zilei Internaţionale a Personelor cu Dizabilităţi a picat în campanie dar şi că nu putea să trecă nepăsător pe lângă un fapt atât de nobil în momentul în care cineva vrea să iţi întindă o mână de ajutor nu ţie ca persoană, ci ca şi categorie socială. Faţă de acţiunea de intimidare pe care domnul viceprimar şi totodată şef de campanie al domnului Eugen Nicolicea a intreprins-o, Eduard Dumitraşcu a declarat:” Nu imi venea să cred ca cineva işi permite să îl ameninţe pe un astfel de om care este un model inspirational pentru mine.”
Cu toate acestea lansarea de carte a domnului George Bratu s-a dovedit a fi un real succes. O carte cu adevărat deosebită, pentru care domnul Bratu merită cele mai călduroase felicitări.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.