George Scutaru

UPDATE: Audierea la DNA a fostului lider al PNL Buzău a luat sfârșit după circa 2 ceasuri de la venirea în fața procurorilor. La ieșirea din sediul DNA, George Scutaru nu a dat nici o declarație presei. În continuare, este incertă calitatea lui George Scutaru și motivul pentru care a fost chemat la DNA, existând două variante: fie a venit să dea cu subsemnatul în urma declarațiilor lui Cristi Bîgiu, potrivit căruia 250 de mii de euro provenind din mită ar fi fost folosiți de partid în campania electorală din 2008, fie are legătură cu dosarul ASF în care Dan Radu Ruşanu este acuzat că a promovat, alături de Daniel Chiţoiu, o ordonanţă de urgenţă prin care doreau să schimbe criteriile de numire a membrilor Consiliului ASF astfel încât să-l elimine pe vicepreşedintele ASF, Daniel Tudor, din acest organism.

UPDATE: Scutaru a ajuns la sediul Direcţiei Naţionale Anticorupţie în jurul orei 10.00 şi nu a vrut să spună în ce dosar a fost citat şi în ce calitate va da declaraţii în faţa anchetatorilor.

George Scutaru a fost chemat vineri dimineață la Direcția Națională Anticorupție. Deocamdată, nu se știe în ce calitate a fost chemat în fața procurorilor și nici în ce speță.
George Scutaru a fost deputat și președinte al PNL Buzău. ULterior, el și-a dat demisia din toate funcțiile deținute în partid și din postul de parlamentar, fiind numit pentru o scurtă vreme consilier al președintelui Klaus Iohannis.
Nu după multă vreme de la numirea în această funcție și în mod absolut surprinzător, GEorge Scutaru a fost eliberat din postul de consilier, fără ca Președinția ori fostul lider al liberalilor buzoieni să motiveze gestul în vreun fel.
Inițial, s-a vehiculat ideea că eliberarea din funcția de consilier prezidențial îi va aduce lui Scutaru funcția de conducere la SIE, ulterior însă au fost voci care au susținut că Scutaru ar urma să dea cu subsemnatul în dosarul în care fostul președinte al CJ Buzău, Cristi Bîgiu, este deja arestat. Aici, ar putea fi vorba despre banii proveniți din mita în cazul fostului ministru CRistian David, bani care ar fi ajuns și la Buzău și care ar fi folosiți în campania electorală din 2008. La vremea respectivă, liderul PNL Buzău era chiar George Scutaru.

Un al doilea dosar în care ar putea da cu subsemnatul este „Dosarul ASF”, în care Dan Radu Ruşanu este acuzat de către procurorii anticorupţie că a promovat, alături de Daniel Chiţoiu, o ordonanţă de urgenţă prin care doreau să schimbe criteriile de numire a membrilor Consiliului ASF astfel încât să-l elimine pe vicepreşedintele ASF, Daniel Tudor, din acest organism.

Revenim cu detalii!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.