Cezar PREDA si Cristi ROMANESCU
Pentru că nu se înțeleg sub nici o formă, membrii vechiului PNL și ai fostului PDL de la Buzău recurg la tot felul de tertipuri pentru a se pune reciproc într-o lumină defavorabilă. Spre exemplu deputatul Cezar Preda, devenit mare și mândru liberal, a organizat joi o conferință de presă fulger, și pentru că o notă internă spune că ieșirile publice trebuie să fie la comun, conferință de presă a fost făcută „pe persoană fizică”, respectiv din calitatea de deputat. Aici, ca să fie acoperit, Cezar Preda a început cu o prezentare a bilanțului activității parlamentare pentru ca ulterior, în cea de-a doua parte, să tune și să fulgere la adresa colegilor din PNL care ar complota pentru a-l „sabota”.
„Ați văzut că se face vreun fel de opoziție la Buzău, eu nu am văzut. De exemplu, în toate ședințele de CJ și CLM singurele voturi împotriva deciziilor PSD au fost ale celor din PDL și nu doar de dragul de a fi contra, ci e vorba de lucruri grave. Niciun vot nu a fost împotriva propunerilor PSD din partea fostului PNL. La toate revitalizările societăţilor municipiului Buzău , cele din subordinea Primăriei, unde sunt angajați vechii liberali și soțiile acestora au avut mâinile ridicate pentru a se mări și salariile că nu puteau altfel, iar noi am văzut că tot ceea ce înseamnă acum noile preocupări ale actualei administrații de a schimba fața orașului, deși sunt susținute cu majoritate covârșitoare, nu au niciun fel de efect în viața buzoienilor. În plus nu facem nici un fel de conferință și vă întreb: cum află cetățenii acestui oraș că nu e bine ce face PSD sau USL”, a declarat liberalul Cezar Preda.
De cealaltă parte politicienii din vechiul PNL spun că foștii democrat liberali refuză sistematic să facă treburile stabilite de forurile de partid și că nu prea participă la ședințe. Nu mai departe de joi, după conferința de presă a deputatului Cezar Preda era programată o ședință a Comitetului Județean Executiv al noului PNL care avea mai multe puncte pe ordinea de zi printre care unul era cel al discutării cazului celor trei consilieri municipali proveniți din vechiul PDL care s-ar fi făcut remarcați la ultima ședință a CLM. Practic, vechii liberalii veniseră cu propunerea retragerii sprijinului politic al celor trei consilieri, Doru Olteanu, Nicolae Micu și Vasile Mirea după ce, cel din urmă ar fi declarat că din partea PNL nu există candidat pentru funcția de viceprimar deși liberalul Vasile Olariu fusese propus ca și candidat din partea partidului. După ce ordinea de zi a fost comunicată tuturor celor 28 de membri ai Comitetului Județean Executiv fără a exista obiecții sau completări, cei 9 foștii democrat liberali au dispărut subit la ora când era programată ședința închizându-și telefoanele dar și sediul unde, câteva ore mai înainte fusese organizată conferința de presă a deputatului Cezar Preda. Prin urmare, ședința Comitetului Județean Executiv nu s-a mai ținut pentru că, deși mai mult de două treimi din membri au fost prezenți, deciziile ce privesc retragerea sprijinului politic trebuie luate cu semnăturile celor doi copreședinți ai PNL respectiv Cezar Preda și Cristinel Romanescu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.