George Scutaru
Deputatul PNL George Scutaru, care va deveni consilier al preşedintelui ales, Klaus Iohannis, şi-a anunţat demisia din funcţie vineri dimineaţă, în plenul Camerei Deputaţilor, el spunându-i lui Valeriu Zgonea că îşi va aminti „cu nostalgie” chiar şi de momentele în care acesta i-a tăiat microfonul.
George Scutaru le-a mulţumit colegilor de la toate grupurile parlamentare pentru felul în care au colaborat de-a lungul timpului, dar şi lui Valeriu Zgonea căruia i-a spus: „Îmi voi aminti cu nostalgie chiar şi de momentele în care mi-aţi tăiat microfonul”.

El a precizat că a fost deputat PNL timp de zece ani.

În actuala sesiune parlamentară, Scutaru a fost liderul parlamentar al PNL din Camera Deputaţilor, această funcţie urmând să fie preluată de Ludovic Orban.
După demisia lui George Scutaru, Camera Deputaţilor declară vacant postul ocupat de acesta. Surse politice susțin că în locul său Romeo Lungu va fi aruncat în lupta pentru câștigarea unui nou mandat de deputat.

Miercuri seară, co-preşedintele PNL Buzău, George Scutaru, a anunţat că-şi va depune demisia din fruntea organizaţiei judeţene şi se va suspenda din partid, în condiţiile în care va deveni consilier al preşedintelui ales, Klaus Iohannis, funcţia sa urmând să fie preluată de Cristinel Romanescu.

George Scutaru a fost timp de zece luni, în anul 2002, preşedinte PNL Buzău, iar de la sfârşitul anului 2002 şi până în 2010 a fost vicepreşedinte al PNL Buzău, din anul 2010 devenind preşedinte al PNL Buzău. El se afla la al treilea mandat de deputat de Buzău.

Iată mai jos comunicatul transmis de fostul deputat de Buzău, George Scutaru, la scurt timp după ce și-a anunțat demisia în Parlament:

”Vineri, 19 decembrie 2014, mi-am prezentat demisia în plenul Camerei Deputaților din calitatea pe care o am de deputat. Demisia a fost necesară pentru că este incompatibilă calitatea de deputat cu cea de consilier prezidențial, urmând să fac parte din echipa de la Cotroceni a domnului Klaus Iohannis, Președintele României. Este o mare onoare pentru mine să pot să-mi servesc țara din acest viitor post și să contribui la punerea în practică a proiectului Președintelui Iohannis, un om deosebit, în care milioane de români își pun atâta speranță.
Dragi buzoieni, vă mulțumesc pentru încrederea dumneavoastră, pentru susținerea pe care am avut-o din partea dumneavoastră în cei 10 ani cât am reprezentat, ca și deputat, județul în Parlamentul României. Un gând aparte, de recunoștință, îl am pentru minunații oameni de pe Valea Buzăului, din colegiul uninominal unde am fost ales. Am reușit împreună să ducem la final proiecte, să transformăm în realitate dorințele unei comunități. Mă bucur că am reușit să pun umărul la realizarea unor obiective precum Biserica Sf. Gheorghe din centrul Nehoiului, redeschiderea Spitalului din Pătârlagele, reabilitarea drumului de acces spre Vulcanii Noroioși, reabilitarea în bună măsură a infrastructurii școlare din zonă. Sunt multe lucruri pe care le-am realizat împreună și unele pe care, din păcate, nu am reușit să le duc la bun sfârșit, cum ar fi un nou pod peste Bâsca, în localitatea Cislău, pentru că există și autorități care rămân insensibile la sesizările și nevoile comunităților.
Le mulțumesc și cu acest prilej colegilor liberali buzoieni pentru sprijin și pentru onoarea de a le fi fost coleg în toți acești ani.
Vă asigur pe toți, că indiferent unde mă vor purta pașii, în timpul acestei noi provocări profesionale, în inima mea voi purta întotdeauna amintirile frumoase ale perioadei cât am fost deputat liberal de Buzău”.

Cu deosebită considerație,
George Scutaru

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.