Am scăpat de zăpadă şi viscol însă acum gerul generează alte și alte  probleme. Buzăul a intrat până pe 3 februarie sub avertizare cod portocaliu  de ger, ceea ce înseamnă că ne putem aștepta la minime de până la -27 de grade Celsius. În Buzău, adăpostul construit pentru oamenii străzii este gata încă din vară dar Ministerul Administrației nu a aprobat încă schema de personal.  Cu toate acestea, autoritățile municipale au dat indicații polițiștilor locali ca nici o  persoană care se adăpostește prin gară ori prin canale să nu fie lăsată în stradă.
„Am trasat deja sarcină polițiștilor locali să identifice persoanele care nu au un adăpost. Dacă vor avea nevoie de îngrijiri medicale vor fi duse la spital și după aceea le vom asigura cazare și masă”, a declarat viceprimarul municipiului Buzău, Marcel Ciolacu.
De vineri de când meteorologii au emis avertizarea de ger  și până în această dimineață, numai din municipiul Buzău 7 oameni ai străzii au fost strânși de pe drumuri și cazați în internatul Liceului cu Program Sportiv.
„Șapte persoane au fost duse deja la Liceul Sportiv iar noi le asigurăm hrana. Dacă nu ar fi existat această soluție pentru adăpostul acestor oameni am fi fost pregătiți să îi cazăm la centru chiar dacă nu aveam aprobările necesare. Deocamdată, numărul de oameni ai străzii identificați nu este mare și ne descurcăm în această variantă”, a încheiat viceprimarul municipiului Buzău, Marcel Ciolacu.

Ciprian STERIAN

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.